Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir garstyčiomis
Kategorija: Sriubos
Okroška - tai Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje ir kituose slavų kraštuose itin dažnai sutinkama šalta balta sriuba pagaminta iš kefyro, kažkuo primenanti mūsų šaltibarščius. Įprastai šeimininkės tokią sriubą gamina šiltuoju metų laiku - pavasarį bei vasarą. Šalta sriuba su šviežiais žalumynais ir duonos gira arba kefyru yra fantastiška atgaiva karštą vasaros dieną, bet tuo pačiu ir pakankamai soti, nes yra gaminama su mėsa, įprastai kumpiu, virta mėsa arba dešrelėmis. Šiai sriubai nereikia jokių egzotiškų produktų, tinka tokie, kokie dažniausiai yra laikomi šaldytuve...
1. Pirmiausia kietai išverdame kiaušinius.
2. Išvirtus kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
3. Taip pat išverdame bulves su lupenomis.
4. Kai bulvės atvėsta, jas nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
5. Supjaustome kumpį ir daržoves (ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir petražoles).
6. Viską (išskyrus kefyrą ir vandenį) sumaišome su grietine, druska, pipirais ir garstyčiomis. Paliekame valandą šaldytuve, kad atvėstų.
7. Prieš valgydami, šiek tiek daržovių su grietine sudedame į lėkštes bei užpilame kefyro ir vandens mišiniu.
8. Papuošiame krapais arba petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- kumpis: 200 gramų (tinka ir kepta mėsa arba dešra)
- ridikėliai: 300 gramų
- ilgavaisiai agurkai: 1
- svogūnų laiškai, krapai ir petražolės: ryšelio
- bulvės: 3
- kiaušiniai: 4
- kefyras: 1 litro (tinka ir gira)
- virintas vanduo: 250 mililitrų
- grietinė: 100 gramų
- garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kietai išverdame kiaušinius.
2. Išvirtus kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
3. Taip pat išverdame bulves su lupenomis.
4. Kai bulvės atvėsta, jas nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
5. Supjaustome kumpį ir daržoves (ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir petražoles).
6. Viską (išskyrus kefyrą ir vandenį) sumaišome su grietine, druska, pipirais ir garstyčiomis. Paliekame valandą šaldytuve, kad atvėstų.
7. Prieš valgydami, šiek tiek daržovių su grietine sudedame į lėkštes bei užpilame kefyro ir vandens mišiniu.
8. Papuošiame krapais arba petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kumpis, ridikeliai, agurkai, saltibarsciai, svogunu laiskai, krapai, petrazoles, bulves, kiausiniai, kefyras, grietine, garstycios, druska
Lietuviški šaltibarščiai
Burokėlių sriuba
Veganiški šaltibarščiai su ridikėliais
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Sriuba su porais ir lašiša
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Raugintų kopūstų sriuba
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Šiupininė sriuba
Šviežių daržovių pieniška sriuba