Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir garstyčiomis

Kategorija: Sriubos


Okroška - balti rusiški šaltibarščiai su ridikėliais ir  garstyčiomis

Paskelbė:
22 Birželio 2022
Okroška - tai Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje ir kituose slavų kraštuose itin dažnai sutinkama šalta balta sriuba pagaminta iš kefyro, kažkuo primenanti mūsų šaltibarščius. Įprastai šeimininkės tokią sriubą gamina šiltuoju metų laiku - pavasarį bei vasarą. Šalta sriuba su šviežiais žalumynais ir duonos gira arba kefyru yra fantastiška atgaiva karštą vasaros dieną, bet tuo pačiu ir pakankamai soti, nes yra gaminama su mėsa, įprastai kumpiu, virta mėsa arba dešrelėmis. Šiai sriubai nereikia jokių egzotiškų produktų, tinka tokie, kokie dažniausiai yra laikomi šaldytuve...



Ingredientai



  • kumpis: 200 gramų (tinka ir kepta mėsa arba dešra)
  • ridikėliai: 300 gramų
  • ilgavaisiai agurkai: 1
  • svogūnų laiškai, krapai ir petražolės: ryšelio
  • bulvės: 3
  • kiaušiniai: 4
  • kefyras: 1 litro (tinka ir gira)
  • virintas vanduo: 250 mililitrų
  • grietinė: 100 gramų
  • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kietai išverdame kiaušinius.
2. Išvirtus kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
3. Taip pat išverdame bulves su lupenomis.
4. Kai bulvės atvėsta, jas nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
5. Supjaustome kumpį ir daržoves (ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir petražoles).
6. Viską (išskyrus kefyrą ir vandenį) sumaišome su grietine, druska, pipirais ir garstyčiomis. Paliekame valandą šaldytuve, kad atvėstų.
7. Prieš valgydami, šiek tiek daržovių su grietine sudedame į lėkštes bei užpilame kefyro ir vandens mišiniu.
8. Papuošiame krapais arba petražolėmis. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: