Žali šaltibarščiai - šalta kefyro sriuba su špinatais

Kategorija: Sriubos


Žali šaltibarščiai - šalta kefyro sriuba su špinatais

Paskelbė:
26 Birželio 2022
Tai štai jums ir rekomendacija sriubai arba elegantiškam shot’ui (šią sriubą galima patiekti puodelyje), kai, pavyzdžiui, rengiate vakarėlį savo terasoje viduryje vasaros, laukdami kol grilis baigs kepti mėsą. Kuo daugiau yra tų žalumynų, tuo skaistesnė bus geriamos šaltos sriubos spalva! Jeigu norisi skystesnės - skiedžiame kefyrą vandeniu (itin patariu gazuotu!), jeigu tirštesnės - neskiedžiame, ir dar pridedame daugiau agurkų. Galima ir virto kiaušinio įtrupinti, kad dar labiau į tikrus šaltibarščius panašu būtų.:) O galima daryti taip kaip aš, vieną saują mikro žalumynų uždėti tarsi karūną. Tik duodame žmonėms po šaukštelį tiems žalumynams išsigraibyti, nes tai kas gražu, nebūtinai būna patogu valgyti.



Ingredientai



  • kefyras
  • švieži agurkai
  • krapai
  • svogūnų laiškai
  • špinatų lapai
  • petražolės
  • laiškinis česnakas (iš bėdos tinka ir skiltelė įprasto)
  • druska


  • Patiekimui:
    • virtos karštos bulvės

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių visus ingredientus sudedame į blenderį, įpilame šiek tiek šalto vandens, kokio norisi tirštumo (arba ledukų, jeigu norisi ypatingai šaltos sriubos), ir suplakame viską iki vientisos glotnios konsistencijos.
2. Paragaujame, gal trūksta rūgšties (įlašiname kelis lašus citrinos sulčių), druskos, gal šiek tiek cukraus?
3. Patiekiame iškart, išpilstę į lėkštes, stiklines, taures arba dubenėlius, su virtomis karštomis bulvėmis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: