Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Kategorija: Sriubų receptai

Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5 l puodą pilu 3 l vandens ir dedu
1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:
3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
1 stiklinę džiovintų obuolių – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais
Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.
Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu
2 v. š. obuolių acto
ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.
Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:
3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
1 stiklinę džiovintų obuolių – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais
Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.
Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu
2 v. š. obuolių acto
ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.
Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
Panašūs receptai

Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais

Burokėlių sriuba

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

Burokėlių lapų sriuba

Kvapni burokėlių sriuba

Vietnamietiška sriuba PHO

Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena

Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!

MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)

MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)

TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Burokėlių sriuba su grybais