Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Kategorija: Sriubos
Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5 l puodą pilu 3 l vandens ir dedu
1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:
3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
1 stiklinę džiovintų obuolių – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais
Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.
Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu
2 v. š. obuolių acto
ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.
Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:
3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
1 stiklinę džiovintų obuolių – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais
Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.
Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu
2 v. š. obuolių acto
ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.
Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kiaušinius dažome natūraliai
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Kokosų piene troškinta lašiša su daržovėmis.
Greitas Obuolių pyragas
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Šašlykai greituoju būdu..
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Prancūziška svogūnų sriuba
Jautienos antrekotas keptuvėje
Gruziniska "Charčio"