Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais

Kategorija: Sriubos


Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais

Paskelbė:
28 Vasario 2020
Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5 l puodą pilu 3 l vandens ir dedu
1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu)
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Tą laiką išnaudoju daržovių ruošai:
3 vidutines bulves – supjaustau stambiais šiaudeliais
2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais
1 didelį virtą buroką – sutarkuoju “burokine” tarka
1 stiklinę džiovintų obuolių – supjaustau kubeliais
1 vidutinį svogūną – sukapoju stambiais kubeliais

Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišant kepu apie 10 min. Jautieną atskiriu nuo kaulo ir pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.

Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu

2 v. š. obuolių acto

ir sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.

Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: