Burokėlių sriuba su grybais
Kategorija: Sriubų receptai

Ingredientai
- konservuoti burokėliai: 0,5 stiklainiukai ~250 mililitrų (labiausiai tinka konservuoti obuolių sultyse)
- bulvės: 3 didelės (arba 6 mažesnės)
- morkos: 1 (vidutinio dydžio)
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- miško grybai: 1 dubenėlio (arba pievagrybiai; arba džiovinti grybai)
- konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės (nėra būtina)
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
- lauro lapeliai: poros
- aliejus
1. Paruoškite daržoves: nulupkite ir pusiau stambiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, smulkiai sukapokite česnako skilteles.
2. Jei naudojate šviežius burokėlius, juos nulupkite ir sutarkuokite.
3. Kepkite daržoves: įkaitinkite aliejų puode ir, nuolat maišydami, kas porą minučių palaipsniui sudėkite svogūną, grybus, morką ir česnaką. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
4. Įpilkite vandens ir pridėkite bulves: užpilkite apie 0,7 litro verdančio vandens, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.
5. Pridėkite burokėlius ir prieskonius: supilkite konservuotus burokėlius su visomis sultimis, įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Uždengę puodą, virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės taps minkštos.
6. Pridėkite pupeles: jei naudojate konservuotas pupeles pomidorų padaže, nupilkite didžiąją dalį skysčio ir sudėkite pupeles į sriubą. Virkite dar apie 10 minučių.
7. Patiekite: sriubą pilkite į lėkštes ir, jei norite, pagardinkite grietine ar šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
Panašūs receptai











