Vietnamietiška sriuba PHO

Kategorija: Sriubos


Vietnamietiška sriuba PHO

Paskelbė:
15 Rugsėjo 2022
Tai štai apie sriubą pho (tariasi [fo]) net nėra ką daug pasakoti – ją tiesiog reikia išsivirti. Pradžioje teks išsivirti jautienos arba vištienos sultinį (man autentiška pho asocijuojasi būten su jautienos sultiniu…). Ir tas sultinio virimas bus pats „sunkiausias“ ir ilgiausias darbas, nes visa kitka pasigamins akimirksniu. Beje, būtinai prisivirkite sultinio daug daugiau, nei jo suvalgysite per vieną kartą… Nes kai rytojaus dieną grįšite sužvarbę ir alkani, pamatysite kaip jūsų dūšią užlies džiaugsmas, kai ant stalo ims garuoti šis aromatingas patiekalas… 


Ingredientai



  • Sultinys sriubai PHO
    • 2 vidutiniai svogūnai, nulupti, supjaustyti į ketvirčius
    • 5 cm ilgio šviežios imbiero šaknies gabalėlis
    • 3 šalotiniai svogūnai, nenulupti
    • 2.5l verdančio vandens
    • 1/2 kg jautienos su kaulu, arba vien kaulų sultiniui
    • 2 žvaigždiniai anyžiai
    • 1 cinamono lazdelė
    • 1 šaukštelis juodųjų pipirų, sutraiškytų
    • 1 šaukštas druskos
  • Priedai sriubai PHO
    • Ryžių makaronai (užpilti karštu vandeniu kelioms minutėms, kol suminkštės, tada perlieti šaltu)
    • Jautienos nugarinės gabalėlis, supjaustytas itin plonomis juostelėmis
    • Šviežias raudonasis svogūnas, supjaustytas plonomis juostelėmis
    • Sojų daigai arba bak choy (galite pradžioje jį trumpai apvirti garuose)
    • Svogūnų laiškai
    • Žalumynai (kalendros, petražolės, bazilikai, mėtos)
    • Skrudinti žemės riešutai
    • Žuvies padažas*
  • Žuvies padažas sriubai PHO
    • 3 česnako skiltelės, išspaustos per presą
    • 1/4 stiklinės rudojo cukraus (50g)
    • 1/2 šaukštelio rupios druskos
    • 1/2 stiklinės vandens (125ml)
    • 3 šaukštai laimo (arba citrinos) sulčių
    • 1 šaukštas ryžių acto
    • 3 šaukštai žuvies padažo
    • 1-2 čili pipirai, supjaustyti plonais griežinėliais arba susmulkinti

Recepto paruošimas



1. Sultinys sriubai PHO: Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į didelę gilią skardą sudėkite svogūnus, imbiero šaknį, mėsą su kaulais (arba kaulus) ir pašaukite kepti.
2. Kepant kelis kartus apverskite, ir kepkite tol, kol svogūnai stipriai paruduos, suminkštės.
3. Sudėkite visą skardos turinį į didelį puodą, supilkite verdantį vandenį (trupučiu vandens praskalaukite skardą, kurioje kepė svogūnai ir kaulai, ir supilkite visą turinį į puodą taip pat), užvirinkite.
4. Nugriebkite putas, tada suberkite prieskonius ir druską ir virinkite sultinį ant mažos ugnies mažiausiai valandą, bet kuo ilgiau virsite tuo skanesnis bus sultinys, pažadu.
5. Sultinį nukoškite, nuo kaulų nupjaustykite mėsą ir sudėję į atskirą dubenėlį patiekite kaip sriubos priedą, visus likusius išvirusius svogūnus ir kaulus išmeskite.
6. Priedai sriubai PHO: Vietname visi šie padažai būti išdėlioti ant stalo, tad savo sriubą jums reiktų „susikonstruoti“ patiems.:) Dažniausiai Vietname sultinys kunkuliuoja ant stalo, nes jame įtaisyta ertmė su karštais anglimis puodui nuolat kaitinti, tad žalios jautienos juostelės čia išverda tiesiog ant stalo. Tačiau namuose aš paprastai jautienos juosteles įmetu minutei kitai į puodą užvirusi sultinį prieš pat patiekiant, kad tikrai mėsa išvirtų.
7. Į didelius gilius dubenis sudedu išbrinkusių ryžių makaronų didelę saują, tada saują sojų daigų (jei turiu) 1 minutę verdančiame vandenyje suminkštintus bak choy, viską užpilu verdančiu sultiniu su mėsos gabalėliais, pabarstau žalumynais, svogūno juostelėmis, riešutais, ir palieku patiems pasigardinti žuvies padažu.
8. Žuvies padažas sriubai PHO: Dubenėlyje sumaišykite išspaustą česnaką su cukrumi ir druska, tada supilkite vandenį ir maišykite tol, kol cukrus ištirps.
9. Supilkite likusius ingredientus, suberkite čili pipirus ir gerai viską išmaišykite. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: