Burokėlių sriuba

Kategorija: Sriubos


Burokėlių sriuba

Paskelbė:
04 Balandžio 2022
Mes su vyru be galo mėgstame sriubas! Mėgaujamės ne kasdien, bet labai dažnai. Gal lietuvių prigimtis tokia, gal iš seniau šis įprotis atėjęs. Anksčiau gaminamos sriubos priklausė nuo sezoniškumo, vasarą - šaltibarščiai, žiemą - raugintų kopūstų sriuba. Dabar atsižvelgiam į savo norus, o ne sezoną. Tad burokėlių sriuba mūsų namuose verdama dažnai (vyras ypač mėgsta, kai įpjaustau sultinyje virtą mėsą), turbūt kiekvienas žinome kokie naudingi sveikatai yra burokėliai!


Ingredientai



  • kiaulienos mentė su kaulu arba kitokia mėsa: sultiniui
  • burokėliai: keli
  • bulvės: 4-5
  • morkos: 2-3
  • pomidorai: 2
  • svogūnai: 1
  • cukrus: šaukštelio
  • actas: 2 šaukštų
  • sviestas
  • lauro lapeliai
  • druska
  • kvapnieji, juodieji, baltieji pipirų žirneliai


Recepto paruošimas



1. Pradžioje iš mėsos išvirkite sultinį. Verdant sultinį įdėkite lauro lapelių, pipirų ir druskos. Nugriebkite iškilusias putas.
2. Tuomet išimkite iš sultinio mėsą, dėkite supjaustytus burokėlius. Truputį pavirkite. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves.
3. Supjaustykite kubeliais svogūną.
4. Sutarkuokite morkas.
5. Tada apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei sutarkuotas morkas su šiek tiek sviesto.
6. Po to morkas bei svogūnus supilkite į sriubą.
7. Supjaustykite pomidorus kubeliais.
8. Į puodą taip pat suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pavirkite maždaug 10-15 minučių.
9. Įberkite šaukštelį cukraus ir supilkite actą. Dar kelias minutes pavirkite. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kartais į sriubą aš įpjaustau mėsos, kuri nuvirė sultinyje – labai gardu. Dar kartais sriubą pagardinu grietine.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: