Burokėlių sriuba
Kategorija: Sriubos
Mes su vyru be galo mėgstame sriubas! Mėgaujamės ne kasdien, bet labai dažnai. Gal lietuvių prigimtis tokia, gal iš seniau šis įprotis atėjęs. Anksčiau gaminamos sriubos priklausė nuo sezoniškumo, vasarą - šaltibarščiai, žiemą - raugintų kopūstų sriuba. Dabar atsižvelgiam į savo norus, o ne sezoną. Tad burokėlių sriuba mūsų namuose verdama dažnai (vyras ypač mėgsta, kai įpjaustau sultinyje virtą mėsą), turbūt kiekvienas žinome kokie naudingi sveikatai yra burokėliai!
1. Pradžioje iš mėsos išvirkite sultinį. Verdant sultinį įdėkite lauro lapelių, pipirų ir druskos. Nugriebkite iškilusias putas.
2. Tuomet išimkite iš sultinio mėsą, dėkite supjaustytus burokėlius. Truputį pavirkite. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves.
3. Supjaustykite kubeliais svogūną.
4. Sutarkuokite morkas.
5. Tada apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei sutarkuotas morkas su šiek tiek sviesto.
6. Po to morkas bei svogūnus supilkite į sriubą.
7. Supjaustykite pomidorus kubeliais.
8. Į puodą taip pat suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pavirkite maždaug 10-15 minučių.
9. Įberkite šaukštelį cukraus ir supilkite actą. Dar kelias minutes pavirkite. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kartais į sriubą aš įpjaustau mėsos, kuri nuvirė sultinyje – labai gardu. Dar kartais sriubą pagardinu grietine.
Ingredientai
- kiaulienos mentė su kaulu arba kitokia mėsa: sultiniui
- burokėliai: keli
- bulvės: 4-5
- morkos: 2-3
- pomidorai: 2
- svogūnai: 1
- cukrus: šaukštelio
- actas: 2 šaukštų
- sviestas
- lauro lapeliai
- druska
- kvapnieji, juodieji, baltieji pipirų žirneliai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje iš mėsos išvirkite sultinį. Verdant sultinį įdėkite lauro lapelių, pipirų ir druskos. Nugriebkite iškilusias putas.
2. Tuomet išimkite iš sultinio mėsą, dėkite supjaustytus burokėlius. Truputį pavirkite. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves.
3. Supjaustykite kubeliais svogūną.
4. Sutarkuokite morkas.
5. Tada apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei sutarkuotas morkas su šiek tiek sviesto.
6. Po to morkas bei svogūnus supilkite į sriubą.
7. Supjaustykite pomidorus kubeliais.
8. Į puodą taip pat suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pavirkite maždaug 10-15 minučių.
9. Įberkite šaukštelį cukraus ir supilkite actą. Dar kelias minutes pavirkite. Skanaukite!
10. Pastebėjimas: Kartais į sriubą aš įpjaustau mėsos, kuri nuvirė sultinyje – labai gardu. Dar kartais sriubą pagardinu grietine.
Raktažodžiai:
burokeliai, sriuba, mesa, kiauliena, kiaulienos mente, bulves, morkos, svogunai, pomidorai, actas, lauro lapeliai, druska, pipirai, burokeliu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Beatos raugintų kopūstų sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Moliuskų sriuba
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Čili sriuba (aštri sriuba)
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Burokėlių lapų sriuba
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Burokeliu sriuba su paukstienos sirdelemis
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
Rudeninė daržovių sriuba