Kopūstų salotos su grietinės/kefyro padažu (be majonezo)

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Kopūstų salotos su grietinės/kefyro padažu (be majonezo)

Paskelbė:

Kopūstų salotos su grietinės/kefyro padažu (be majonezo) – tai paprastas, lengvas ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo arba kaip savarankiškas užkandis. Grietinės ir kefyro padažas be majonezo suteikia salotoms gaivumo, o morkos ir petražolės prideda šviežumo ir spalvų. Šios salotos – puikus pasirinkimas norint mėgautis sveikais ir skaniais patiekalais be perteklinių kalorijų.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Kopūstai: Kopūstai yra puikus vitamino C ir dietinių skaidulų šaltinis. Šis daržovė turi antioksidantų, kurie padeda stiprinti imunitetą, gerina virškinimą ir apsaugo nuo lėtinių ligų.
  • Morkos: Morkos turi daug vitamino A (karotinoidų), kuris yra svarbus akių sveikatai, taip pat stiprina imuninę sistemą ir odą. Morkos taip pat yra puikus kalis ir maistinių skaidulų šaltinis.
  • Petražolės: Petražolės yra labai naudingos dėl savo didelio kiekio vitamino K, kuris padeda kraujo krešėjimui, ir vitamino C, stiprinančio imunitetą. Petražolės taip pat turi daug antioksidantų, kurie palaiko sveikatą.
  • Grietinė ir kefyras: Abi šios sudedamosios dalys yra puikus baltymų, kalcio ir probiotikų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyną ir virškinimo sistemą. Kefyras taip pat padeda pagerinti imunitetą.


Ingredientai

Kopūstų salotoms:
  • kopūstai: 1 kilogramo
  • morkos: 2
  • petražolės arba kiti žalumynai: poros pundelių
Grietinės ir kefyro padažui:
  • grietinė: 6 šaukštų
  • kefyras: 6 šaukštų
  • dižono garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.

2. Tada morką sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais.

3. Petražoles susmulkiname.

4. Kopūstus, morkas bei petražoles sudedame į vieną dubenį ir maišome.

5. Kefyrą sumaišome su grietine, garstyčiomis, druska, pipirais bei cukrumi.

6. Pasiruoštu padažu užpilame kopūstų salotas ir gerai išmaišome. Skanaujame!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook