Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu

Paskelbė:

Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu

Amerikietiškos kopūstų salotos su morkomis ir majonezo-acto padažu – tai paprastas, tačiau labai skanus ir gaivus salotų variantas, kuris tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip lengvas užkandis. Šios salotos išsiskiria subtiliu majonezo ir acto deriniu, suteikiančiu švelnų rūgštumą, o morkos prideda saldumo ir ryškumo.


Nauda sveikatai:


  • Kopūstai – tai puikus skaidulų, vitaminų C ir K šaltinis. Jie padeda palaikyti virškinimą ir stiprina imunitetą. Be to, kopūstai turi mažai kalorijų, todėl yra naudingi norint išlaikyti sveiką svorį.
  • Morkos – gausios beta-karoteno (vitamino A), kuris yra svarbus odos sveikatai, regėjimui ir imuninės sistemos stiprinimui. Taip pat morkos padeda gerinti širdies sveikatą ir turi antioksidacinių savybių.
  • Majonezas ir actas – šie ingredientai ne tik suteikia salotoms kremišką tekstūrą ir skonį, bet ir padeda sujungti visas daržoves į harmoningą patiekalą. Actas prideda lengvo rūgštumo ir pagyvina salotų skonį.


Ingredientai

  • kopūstai: 0,5 nedidelės galvos
  • morkos: 2 (vid. dydžio)
Padažui:
  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • baltas actas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kopūstą supjaustykite plonais siaurais šiaudeliais.

2. Tuomet morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite su kopūstu.

3. Tada padažo ingredientus gerai išmaišykite tarpusavyje viename dubenėlyje bei sumaišykite su kopūstų salotomis.

4. Patiekite ir skanaukite!