Salotos su krevetėmis, kiaušiniais, avokadais ir konservuotais kukurūzais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Salotos su krevetėmis, kiaušiniais, avokadais ir konservuotais kukurūzais

Paskelbė:

Šios salotos – tikras gaivos ir skonio derinys. Krevetės, avokadai ir kiaušiniai suteikia sotumo, o šviežios daržovės ir citrinos sultys – gaivumo. Tai lengvas ir skanus patiekalas, kuris tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Salotos puikiai tiks ir svečiams, ir tiems, kas mėgsta lengvus, bet maistingus patiekalus.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Krevetės: Gaunamos iš jūros gėrybių, krevetės yra puikus baltymų šaltinis, o taip pat turi omega-3 rūgščių, kurios padeda stiprinti širdį.
  • Avokadai: Avokadai yra sveikų riebalų, vitaminų E ir K šaltinis, padedantis gerinti odos ir širdies sveikatą.
  • Kukurūzai: Be to, kad kukurūzai suteikia salotoms saldumo ir skonio, jie taip pat turi daug skaidulų, padedančių virškinimui.
  • Kiaušiniai: Kiaušiniai yra puikus baltymų ir vitaminų B12 šaltinis, kuris padeda organizmui gaminti energiją.


Ingredientai

  • krevetės: 400 gramų (tinka ir šaldytos)
  • kiaušiniai: 4 (virti)
  • avokadai: 0,5
  • konservuoti kukurūzai: 150 gramų
  • saldžiosios paprikos: 1
  • aisbergo arba kitokios salotos
  • ridikėliai: 150 gramų
  • smulkinti svogūnų laiškai: 1 saujos
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • mėgstami prieskoniai (žolelės, druska, pipirai)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susmulkinkite salotas, papriką, avokadą, ridikėlius ir svogūnų laiškus.

2. Tada trumpai pakepinkite krevetes (su keliais lašais aliejaus).

3. Tuomet virtus kiaušinius padalinkite į 4 dalis.

4. Po to visus ingredientus suverskite į vieną indą, pagardinkite prieskoniais ir išspauskite šaukštą šviežių citrinos sulčių.

5. Viską išmaišykite, patiekite ir skanaukite!