Silkė su džiovintais obuoliais, džiovintais pomidorais ir morkomis
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai

Šis receptas – unikalus skonių derinys, puikiai tinkantis šventėms ar gurmaniškoms vakarienėms. Džiovinti obuoliai ir pomidorai suteikia šiek tiek saldumo, rūgštumo ir subtilų skonio gylį, kuris puikiai dera su švelnia silkės tekstūra.
Naudingos Sudedamosios Dalys ir Vitaminai
- Silkė: Turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios mažina uždegimą, gerina širdies ir smegenų veiklą. Taip pat turi vitamino D, B12 ir seleno.
- Džiovinti obuoliai: Gausūs skaidulomis, kurios gerina virškinimą, ir antioksidantų, apsaugančių nuo ląstelių pažeidimų.
- Saulėje džiovinti pomidorai: Puikus likopeno, vitamino C ir kalio šaltinis, svarbus sveikai odai ir širdies veiklai.
- Morkos: Kupinos beta karoteno, kuris virsta vitaminu A – svarbiu regėjimui ir imuninei sistemai.
- Česnakas: Gerina imuninę sistemą ir veikia kaip natūralus antioksidantas.
Ingredientai
- silkės filė: 4 puselių
- saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 4-5
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- džiovinti ir rekomenduotina naminiai obuoliai be odelės: 1 saujos (geriau rūgštūs)
- česnakas: 1 skiltelės
- pomidorų padažas
- cukrus
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius užmerkite. Jei obuoliai su odelėmis, po mirkymo, jas būtinai pašaliname.
2. Tada morkas apvirkite, nulupkite ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
3. Tuomet susmulkintus svogūnus pakepinkite alyvuogių aliejuje, dėkite susmulkintus pomidorus, susmulkintus obuolius ir pakepinkite iki svogūnai suminkštėja.
4. Dėkite morkas, maišykite, įspauskite skiltelę česnako, dėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, cukraus, įpilkite nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus.Aliejus privalo jaustis ir daržovės neturi būti sausos.
5. Viską kepinkite, kol skoniai persimaišo. Ragaukite. Skonis turi būti saldžiarūgštis, o daržovės minkštos, bet neperkepusios.
6. Daržoves palikite visiškai atvėsti.
7. Po to silkę supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su daržovėmis.
8. Dėkite į šaldytuvą ir rekomenduotina laikykite per visą naktį arba bent 5-6 valandas. Man asmeniškai skaniau, kai palaikau ilgiau, bet skubant tiekiu greičiau. Pasilepinkit!
Panašūs receptai











