Silkė su morkomis, obuoliais ir pievagrybiais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Silkė su morkomis, obuoliais ir pievagrybiais

Paskelbė:

Šis silkės receptas su marinuotais pievagrybiais, morkomis, rūgščiais obuoliais ir žolelėmis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta ne tik skanius, bet ir maistingus patiekalus. Subalansuotas rūgštumo, saldumo ir silkės skonio derinys garantuoja, kad šis patiekalas taps jūsų šventinio stalo žvaigžde.


Naudingos sudedamosios dalys ir vitaminai:

  • Silkė – silpnai sūdyta silkė yra vertingas omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitamino D bei jodo šaltinis. Ji palaiko smegenų, širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.

  • Morkos – turtingos beta-karotenu, kuris organizme virsta vitaminu A. Šis vitaminas svarbus regėjimui, odai ir imuninės sistemos stiprinimui.

  • Marinuoti pievagrybiai – šie grybai yra mažai kaloringi ir turtingi vitaminu B bei mineralais, tokiais kaip selenas, kuris veikia kaip antioksidantas.

  • Obuoliai – rūgštesni obuoliai suteikia ne tik skonio gaivumo, bet ir yra puikus vitamino C šaltinis. Jie taip pat skatina gerą virškinimą dėl juose esančios ląstelienos.

  • Pomidorų padažas – sudėtyje esantis likopenas turi antioksidacinių savybių, kurios padeda apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų.

  • Petražolės ir krapai – šviežios žolelės ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia patiekalui vitamino C, K bei antioksidantų.

  • Kaparėliai – jie suteikia patiekalui subtilios rūgštelės ir yra naudingi dėl juose esančių flavonoidų, stiprinančių imunitetą.


Ingredientai

  • marinuoti pievagrybiai be acto: 2 skardinių (1 skardinė - 230 gramų)
  • silpnai sūdyta silkės filė: 600 gramų
  • morkos: 4 (vid. dydžio)
  • svogūnai: 2 (didesni)
  • rūgštesni obuoliai: 1
  • pomidorų padažas: 4 šaukštų
  • susmulkintos petražolės: 2 pundelių
  • susmulkinti krapai: 2 pundelių
  • pipirai: poros žiupsnelių
  • kaparėliai: 4 šaukštelių (papuošimui)
  • aliejus (kepti)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas sutarkuojame stambia tarka.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas sutarkuojame stambia tarka.

2. Svogūną bei obuolį susmulkiname kubeliais.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.

4. Sudedame tarkuotas morkas, trumpai pakepame, kol pradeda minkštėti.

5. Tada sudedame svogūną ir pakepame kelias minutes.

6. Sudedame obuolius, uždengiame dangtį ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.

7. Kai jau daržovės iškepa, įmaišome pomidorų padažą, paskaniname pipirais ir dar kelias minutes patroškiname.

8. Leidžiame daržovėms pravėsti, susmulkiname petražoles bei krapus. Juos įmaišome į pravėsusias daržoves.

9. Supjaustome marinuotus pievagrybius ir sudedame į jau atvėsusias daržoves.

10. Po to į serviravimo indą sudedame daržoves.

11. Supjaustome silkės filę ir išdėliojame ant daržovių.

12. Papuošimui pabarstome kaparėliais. Galite viską sumaišyti ir šitaip pagaminti salotas. Bet jei norisi, galima ir nemaišyti. Paskanaujam!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook