Silkė su marinuotais baravykais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Grybų patiekalų receptai


Silkė su marinuotais baravykais

Paskelbė:

Silkė su marinuotais baravykais – tai gaivus ir puikiai subalansuotas patiekalas, idealiai tinkantis tiek kaip užkanda, tiek kaip lengvas pietų patiekalas. Silkės filė dera su aštriais marinuotais baravykais ir saldžiais svogūnais, kurie suteikia papildomą skonį ir tekstūrą. Alyvuogių aliejus ir citrinos sultys papildo šį patiekalą švelniu rūgštumu, todėl jis tampa ne tik skanus, bet ir gaivus.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Silkė – tai puikus omega-3 riebalų rūgščių, kurios svarbios širdies sveikatai ir smegenų funkcijai, šaltinis. Ji taip pat yra geri baltymų ir vitamino D šaltiniai, kurie padeda stiprinti kaulus. Marinuoti baravykai, nors ir suteikia puikų skonį, taip pat turi daug B grupės vitaminų ir mineralo kalcio, kuris svarbus kaulų ir dantų sveikatai. Svogūnai, citrina ir alyvuogių aliejus prideda papildomų antioksidantų ir vitamino C, kurie stiprina imunitetą ir gerina odos būklę.


Ingredientai

  • silkės filė
  • marinuoti baravykai
  • svogūnai
  • citrinos
  • alyvuogių aliejus
  • cukrus


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia silkę nulupkite, išimkite kaulus, jei reikia, pamirkykite. Tada supjaustykite gabaliukais. Pašlakstykite citrinos sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi.

2. Tuomet marinuotus baravykus dėkite į dubenį. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, pabarstykite cukrumi bei sudėkite į stiklainį. Uždenkite bei kratykite stiklainį, kol išsiskirs sultys.

3. Tada svogūnus dėkite į dubenį su baravykais, pilkite alyvuogių aliejaus bei išmaišykite. Dėkite prie silkių. Skanaukite!