Pomidorų salotos su greipfrutų užpilu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Pomidorų salotos su greipfrutų užpilu

Paskelbė:

Šios pomidorų salotos su greipfrutų užpilu – tai nuostabi gaivių skonių harmonija. Aromatingų žolelių, pomidorų ir citrusinio greipfrutų užpilo derinys ne tik suteikia unikalų skonį, bet ir yra tikra vitaminų bomba. Puikiai tinka kaip garnyras prie žuvies ar lengvų mėsos patiekalų.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


  • Pomidorai – natūralus likopeno, antioksidanto, šaltinis, kuris stiprina širdies sveikatą ir mažina uždegimus. Be to, jie praturtinti vitaminu C ir kaliu.
  • Greipfrutai – pasižymi dideliu vitamino C kiekiu, kuris stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Taip pat gerina virškinimą dėl savo skaidulų kiekio.
  • Bazilikai ir raudonėliai – šviežios žolelės suteikia ne tik aromatą, bet ir antioksidantų bei naudingų eterinių aliejų, kurie stiprina organizmą.
  • Alyvuogių aliejus – turtingas sveikų riebalų, padedančių palaikyti normalią cholesterolio pusiausvyrą ir gerą širdies veiklą.


Ingredientai

  • nedideli (smulkiavaisiai) pomidorai: 6
  • svogūnų laiškai: 1 saujos
  • švieži bazilikai: 1 saujos
  • šviežias raudonėlis: kelių šakelių
  • greipfrutai: 1 (vid. dydžio)
  • alyvuogių aliejus: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • druska


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių susipjaustykite pomidorus, svogūnų laiškus, raudonėlius bei bazilikus. Tada sudėkite į dubenį, užpilkite aliejumi, įdėkite druskos (pagal savo skonį) bei išspauskite greipfrutų sulčių. Viską gerai išmaišykite. Patiekite ir mėgaukitės!

2. Pastebėjimas: Receptas labai paprastas, bet skonis nuostabus! Mės valgyti nusprendėme, kad idealiai tinka prie žuvies, kurią patiekiau su šiomis salotomis.