Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais – tai išskirtinis ir skanus šaltas užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas yra pilnas skonio ir tekstūrų – nuo švelnios silkės iki saldžių obuolių ir grybų, kurių džiovintos versijos suteikia gilų ir turtingą aromatą. Burokėliai ir bulvės suteikia šiam patiekalui sotumo, o švelnus žolelių majonezas užbaigia šį skonio derinį. Patikrinkite šį receptą, kad praturtintumėte savo meniu su neįprastais deriniais!
Naudingos sudedamosios dalys:
- Silkė – puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris prisideda prie širdies sveikatos ir smegenų funkcijų. Taip pat silkė turi daug baltymų ir vitamino D, kuris padeda stiprinti kaulus ir imuninę sistemą.
- Burokėliai – puikus vitamino C, folio rūgšties ir manganų šaltinis. Burokėliai padeda stiprinti imunitetą, gerina kraujotaką ir gali prisidėti prie organizmo detoksikacijos.
- Bulvės – geras vitamino B6 ir kalio šaltinis, kurie padeda palaikyti nervų sistemą ir normalų kraujospūdį. Taip pat bulvės turi skaidulų, kurios gerina virškinimą.
- Džiovinti grybai – suteikia patiekalui turtingą skonį ir yra puikus baltymų, vitamino D ir geležies šaltinis, naudingas kaulams ir kraujo sveikatai.
- Žolelių majonezas – praturtina patiekalą vitaminais ir antioksidantais iš petražolių ir krapų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imuninę sistemą.
Ingredientai
- silkės filė: 4
- burokėliai: 4
- bulvės: 3-4
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1
- džiovinti baravykai: 1 saujos
- džiovintos kriaušės: 1 saujelės
- džiovinti obuoliai: 1 saujelės
- juodieji pipirai: žiupsnio
- citrinos sultys: šlakelio
- druska: žiupsnio
- citrinos sultys: šlakelio
- krapai: 1 saujelės
- petražolės: 1 saujelės
- marinuoti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena ir atvėsinkite. Aš šį kartą gaminau iš dvigubos normos, nuotraukoje matosi daugiau verdamų bulvių. :)
2. Burokėlius susukite į foliją ir dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30-50 minučių (priklausomai nuo turimų burokėlio dydžio). Žinoma, galite naudoti ir virtus burokėlius, bet su keptu man asmeniškai gaunasi skaniau.
3. Tada žalumynus supjaustykite smulkiais gabaliukais, kaparėlius taip pat pasmulkinkite ir sumaišykite su majonezu.
4. Džiovintus grybus kartu su kriaušėmis bei obuoliais užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti.
5. Tuomet nulupkite svogūną ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
7. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol jis suminkštėja.
8. Nupilkite skystį nuo grybų ir džiovintų vaisių. Juos pasmulkinkite, sudėkite į keptuvę bei pakepinkite maždaug 5 minutes.
9. Pagardinkite druska bei pipirais. Masę atvėsinkite.
10. Burokėlį nulupkite bei supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.
11. Bulves nulupkite bei supjaustykite griežinėliais.
12. Lėkštėje dėliokite bulvių riekeles. Dėkite po vieną šaukštelį majonezo, krėskite burokėlių ir grybų mišrainės.
13. Ant viršaus dėkite po gabaliuką silkės, patiekite ir skanaukite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Patiekalai su silke, silkė su obuoliais, silkės filė, silkė su burokėliais, silkė su grybais