Lašišos salotos su ryžiais ir avokadais (be majonezo)
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai

Šios salotos – puikus pasirinkimas norintiems lengvų, tačiau maistingų pietų ar vakarienės. Rūkyta lašiša, ryžiai, avokadai ir morkos sujungti su kremine varškės sūrio bei graikiško jogurto užtepėle su krapais. Šios salotos ne tik skanios, bet ir gaivios, nes juose nėra majonezo, o kremas gaunamas iš natūralių ir sveikų ingredientų.
Ingredientų Nauda:
Lašiša – puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis. Rūkyta lašiša ypač naudinga širdžiai ir kraujagyslėms.
Avokadai – turtingi sveikais mononesočiaisiais riebalais, kurie gerina širdies sveikatą. Taip pat yra puikus kalio ir skaidulų šaltinis.
Ryžiai – suteikia energijos ir yra lengvai virškinami. Rinkitės rudus ryžius, jei norite daugiau skaidulų ir maistinių medžiagų.
Morkos – gausios vitaminu A, kuris gerina regėjimą ir stiprina odą, bei antioksidantais.
Graikiškas jogurtas – sveikas probiotikų šaltinis, gerinantis virškinimą ir stiprinantis imunitetą.
Krapai – pasižymi diuretikų savybėmis ir gali padėti virškinimui.
Ingredientai
- rūkyta lašišos filė: 500 gramų (tinka ir sūdyta)
- tepamas varškės sūrelis su krapais: 400 gramų (arba kreminis sūris)
- graikiškas jogurtas: 400 gramų
- virti ryžiai: 500 gramų
- avokadai: 4 (vid. dydžio)
- virtos morkos: 4
- citrinos sultys: ~4 šaukštų
- susmulkinti krapai: 1 saujelės
- mėgstamas sūris: ~200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tepamą sūrelį ištriname šakute bei sumaišome su graikišku jogurtu, susmulkintais krapais ir šaukštu citrinos sulčių.
2. Paragaujame, ar pagal skonį viskas tinka. Jeigu norisi, galite įberti dar šiek tiek druskos, pipirų arba įspausti citrinos sulčių.
3. Tuomet lašišą bei virtas morkas supjaustome kubeliais.
4. Avokadus taip pat supjaustome kubeliais ir apšlakstome dviem šaukštais citrinos sulčių.
5. Tada į lėkštę dedame susegtą pyrago formos žiedą (aš naudoju 26 centimetrų skersmens). Arba galite sluoksniuoti į gilų stiklinį indą.
6. Dedame vieną sluoksnį morkų ir ant jų paskirstome virtus ryžius.
7. Ant viršaus dedame avokadus bei viską aptepame sūrelio ir jogurto kremu.
8. Tuomet dedame lašišos kubelius ir ant viršaus užtarkuojame sūrio.
9. Tokias salotas galite patiekti iš karto arba prieš patiekdami palaikyti šaldytuve iki vienos-dviejų valandų (ilgai nelaikome, kad nepatamsėtų avokadai).
10. Patiekdami galite papuošti lašišos griežinėliais bei susmulkintais žalumynais. Pasilepinam!
Panašūs receptai











