"Suši" salotos su raudona žuvimi

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


"Suši" salotos su raudona žuvimi

Paskelbė:

"Suši" salotos su raudona žuvimi – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta suši skonį, tačiau nenori tradicinių suši ritinėlių. Šios salotos atspindi japoniško maisto subtilumą ir šviežumą, su daugybe skirtingų sluoksnių, kurie suteikia skonio gilumo ir kontrastų.


Ingredientų nauda:

  • Raudona žuvis (tokia kaip lašiša ar upėtakis) – gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą ir mažina uždegimus.

  • Ryžiai – suteikia energijos ir yra lengvai virškinami, puikus angliavandenių šaltinis.

  • Agurkai – puikus vitamino K, vitamino C ir vandens šaltinis. Jie padeda drėkinti odą ir gerina virškinimą.

  • Morkos – gausios beta-karoteno, kuris yra svarbus akių sveikatai ir imuninės sistemos stiprinimui.

  • Kiaušiniai – turtingi baltymais ir vitaminais, ypač vitaminais B12 ir D.

  • Svogūnų laiškai ir krapai – šie žalumynai prideda šviežumo ir naudingų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A, C ir K.

  • Vasabi – šie japoniški krienai turi ne tik aštrų skonį, bet ir naudingas priešuždegimines savybes.


Ingredientai

  • nesūri raudona žuvis: 300 gramų (tinka tiek pirktinė, tiek pasūdyta namuose)
  • ryžiai: 300 gramų
  • švieži agurkai: 2
  • morkos: 1 (didelės)
  • kiaušiniai: 1
  • violetiniai svogūnai: 1 (didelio)
  • svogūnų laiškai: 1 saujelės
  • krapai
  • mėgstamas majonezas
  • vasabi (kitaip vadinami "japoniški krienai" arba "žaliosios garstyčios"; iš anksto sumaišome vasabi miltelius su karštu vandeniu)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sumaišome vasabi su majonezu. Tai bus mūsų salotų pagardas, juo mes po to pertepsime sluoksnius.

2. Išverdame ryžius taip, tarsi ruošdami suši. Tai yra daroma taip: išplautus ryžius užpilame vandeniu (vienai daliai ryžių pusantros dalies vandens), statome ant ugnies ir užverdame (tai trunka maždaug 7 minutes).

3. Po to sumažiname kaitrą ir verdam dar 15 minučių.

4. Paskui nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar maždaug 30 minučių.

5. Išvirkite morkas bei kiaušinius. Kol dalis salotų sudėtinių dalių yra ant viryklės, paruoškite likusius: nedideliais gabaliukais supjaustykite žuvį, kubeliais agurkus ir smulkiai supjaustykite svogūną.

6. Žalumynus taipogi galite supjaustyti iš anksto. Virtas morkas bei kiaušinius sutarkuojame.

7. Kiaušinius sumaišome su svogūnų laiškais bei pagardiname vasabi-majonezo padažu.

8. Paskui dedame salotas sluoksniais, nepamirštame jų pertepti majonezo bei vasabi mišiniu.

9.
Sluoksnis - ryžių, juos būtinai pertepame majonezo bei vasabi padažu.
Sluoksnis - žuvies.
Sluoksnis - violetinio svogūno.
Sluoksnis - agurko, viršų patepame majonezu su vasabi.
Sluoksnis - kiaušinių su svogūnais.
Sluoksnis - morkų, jas taip pat patepkite padažu.

10. Salotas 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą, kad skoniai "susidraugauti" tarpusavyje. Skanaus!