Salotos su briuseliniais kopūstais, obuoliais ir graikiniais riešutais
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai
Šios salotos su briuseliniais kopūstais, obuoliais ir graikiniais riešutais yra maistinga ir spalvinga alternatyva įprastiems patiekalams. Aromatingi ir šiek tiek apskrudę briuseliniai kopūstai puikiai dera su saldžiais obuoliais, traškiais graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis. Patiekalą vainikuoja aštrokas padažas, kuris suteikia puikų balanso jausmą tarp sūrumo, saldumo ir pikantiškumo.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Briuseliniai kopūstai – turtingi vitaminu C, K ir folio rūgštimi, kurie palaiko imuninę sistemą ir kaulų sveikatą.
- Lapiniai kopūstai – puikus geležies, magnio ir antioksidantų šaltinis.
- Graikiniai riešutai – suteikia omega-3 riebalų rūgščių, kurios svarbios smegenų veiklai, ir gerųjų riebalų.
- Obuoliai – turi daug skaidulų, vitamino C ir antioksidantų.
- Džiovintos spanguolės – praturtintos natūraliais antioksidantais ir suteikia natūralaus saldumo.
- Alyvuogių aliejus – sveikųjų riebalų šaltinis, palaikantis širdies sveikatą.
Ingredientai
- briuseliniai kopūstai: 500 gramų
- lapiniai kopūstai: 300 gramų
- raudonieji obuoliai: 2
- karis: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju "Santa Maria" produkciją)
- graikiniai riešutai: ~200 gramų (arba pagal skonį)
- valgomieji šalotiniai svogūnai: 2
- aitriųjų paprikų dribsniai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
- alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
- obuolių actas: 100 mililitrų
- pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" Tellicherry)
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintos spanguolės: ~100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros temperatūros.
2. Briuselinius kopūstus nuplauname, nusausiname bei sudedame ant kepimo skardos. Sumaišome juos su aliejumi bei druska.
3. Kepame maždaug 15 minučių arba kol briuseliniai kopūstai suminkštėja bei gražiai apskrunda.
4. Lapinį kopūstą nuplauname bei suplėšome gabaliukais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę bei pakepiname aliejuje, pagardiname druska.
5. Tada obuolius supjaustome skiltelėmis ir pakepiname aukštoje temperatūroje su šlakeliu aliejaus. Pabaigoje sudedame karį bei druską.
6. Graikinius riešutus pakepiname orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį
7. Iš smulkiai pjaustytų valgomųjų svogūnėlių, aitriųjų paprikų dribsnių, alyvuogių aliejaus, obuolių sidro acto, juodųjų pipirų bei druskos paruošiame padažą-užpilą salotoms.
8. Salotas sudedame į dubenį bei užpilame pasiruoštą padažą, suberiame graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. Skanaujame!
9. Patarimas: Jeigu į šias salotas dar įdėsite kepinto halumio (Halloumi) sūrio, jos gausis dar sotesnės.