Obuolių ir morkų salotos su majonezu
Kategorija: Salotos, mišrainės
Šviežios ir labai traškios morkos, taip pat tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daugybe smulkiai sukapotų česnakų ir nuostabaus skonio pikantiškas majonezo padažas, - jeigu neatsinešėte šio skonio iš vaikystės, turite išmėginti jau šiandien! Klasikiniame salotų variante dažniausiai yra naudojamos razinos, bet įvairovės dėlei pakeičiame jas saldžiomis džiovintomis spanguolėmis ir smulkintas graikiniais riešutais. Paprasta ir itin skanu!
1. Pirmiausia morkas nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais.
2. Obuolius nulupame (arba, jeigu naminiai, galima palikti su odelėmis), išpjauname sėklalizdžius ir taipogi sutarkuojame plonomis lazdelėmis.
3. Česnakus labai smulkiai sukapojame. Petražoles pasmulkiname. Suberiame į dubenį su morkomis ir obuoliais, ir išmaišome.
4. Visus padažui nurodytus ingredientus gerai išmaišome tarpusavyje.
5. Supilame pasiruoštą majonezo padažą į dubenį ir gerai išmaišome, kad visos morkos ir obuoliai tolygiai pasidengtų padažu.
6. Po to apibarstome saujele pasmulkintų graikinių riešutų ir džiovintomis spanguolėmis, papuošiame šviežių petražolių lapeliais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Morkų salotoms:
- morkos: 400 gramų
- obuoliai: 2 (tvirti, sultingi, rūgštesni)
- raudonieji svogūnai: 0,5
- česnakas: 2-3 skiltelių
- petražolės: ryšelio
- graikiniai riešutai: 1 saujos
- džiovintos spanguolės: 1 saujos
- Majonezo padažui:
- majonezas: 125 mililitrų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų (arba klevų sirupas)
- baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- šviežiai grūsti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais.
2. Obuolius nulupame (arba, jeigu naminiai, galima palikti su odelėmis), išpjauname sėklalizdžius ir taipogi sutarkuojame plonomis lazdelėmis.
3. Česnakus labai smulkiai sukapojame. Petražoles pasmulkiname. Suberiame į dubenį su morkomis ir obuoliais, ir išmaišome.
4. Visus padažui nurodytus ingredientus gerai išmaišome tarpusavyje.
5. Supilame pasiruoštą majonezo padažą į dubenį ir gerai išmaišome, kad visos morkos ir obuoliai tolygiai pasidengtų padažu.
6. Po to apibarstome saujele pasmulkintų graikinių riešutų ir džiovintomis spanguolėmis, papuošiame šviežių petražolių lapeliais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
morkos, obuoliai, cesnakai, svogunai, salotos, graikiniai riesutai, majonezas, medus, ruska, actas
BROKOLIŲ SALOTOS SU DŽIOVINTOMIS SPANGUOLĖMIS
Morkų ir vištienos mišrainė
Kopūstų ir morkų salotos
Suomiškos bulvių salotos
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Daržovių mišrainė su majonezu
Morkų salotos su saulėgrąžomis ir razinomis
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Morkų salotos su imbieru
Salotos su salieru
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
Greitai pagaminamos tuno ir daržovių salotos
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
Pupelių salotos su šprotais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Salotos „Juodasis deimantas“
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Salotos su konservuotais pievagrybiais
Salotos arba garnyras: agurkų-obuolių salsa
Saliero gumbo salotos su morkomis ir obuoliais
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS