Burokėlių mišrainė su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
Kategorija: Salotos, mišrainės
Naršiau internete ir rusiškame puslapyje radau, kad burokėlių mišrainę jie gardina su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis. Nusprendžiau, padaryti tokį eksperimentą ir aš, rezultatas labai patiko, todėl dalinuosi ir su Jumis. ;)
1. Pirmiausia džiovintas slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kad išmirktų (maždaug 20-30 minučių).
2. Tuomet virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka, graikinius riešutus sukapokite peiliu, mažais kubeliais supjaustykite išmirkusias slyvas, išspauskite arba smulkiai sukapokite česnaką.
3. Viskas dėkite į dubenį, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite su keliais šaukštais mėgstamos majonezo. Skanaukite!
Ingredientai
- virti burokėliai: 2-3 (priklausomai nuo dydžio)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- džiovintos slyvos: 1 saujos
- graikiniai riešutai: 1 saujos
- druska
- malti juodieji pipriai
- mėgstamas majonezas: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintas slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kad išmirktų (maždaug 20-30 minučių).
2. Tuomet virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka, graikinius riešutus sukapokite peiliu, mažais kubeliais supjaustykite išmirkusias slyvas, išspauskite arba smulkiai sukapokite česnaką.
3. Viskas dėkite į dubenį, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite su keliais šaukštais mėgstamos majonezo. Skanaukite!
Raktažodžiai:
burokeliai, virti burokeliai, cesnakas, slyvos, riesutai, graikiniai riesutai, druska, pipirai, majonezas
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Silkė su saulėgrąžom ir graikiškais riešutais
Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais
Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
Karališka silkė
Virtos vištienos salotos su lazdyno riešutais bei raudonosiomis vynuogėmis be sėklų
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Morkų mišrainė su riešutais
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Žaliavalgiškos žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
Daržovių mišrainė su majonezu
Paprasta pikantiška mišrainė
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Sumuštiniai su burokėlių - raudonųjų pupelių užtepėle
Karamelizuoti burokėliai
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais