Marinuotos silkės tortas su juodos duonos pagrindu ir grietine

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Užkandžių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Marinuotos silkės tortas su juodos duonos pagrindu ir grietine

Paskelbė:

Šis marinuotos silkės tortas – tai išskirtinis užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai progai. Pagrindą sudaro juodos duonos trupiniai, kurie suteikia malonaus tekstūros kontrasto, o švelnus silkės ir grietinės kremas sukuria ypatingą skonio harmoniją.


Naudingos savybės ir sveikatos privalumai

  • Silkė yra turtingas omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris prisideda prie širdies ir kraujagyslių sveikatos.
  • Juoda rupi duona aprūpina organizmą ląsteliena, būtina virškinimo sistemos funkcijai.
  • Grietinė ir kreminis sūris suteikia kalcio ir baltymų, svarbių kaulų tvirtumui bei raumenų funkcijai.
  • Svogūnai ir laiškiniai svogūnai pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, stiprinančiomis imunitetą.


Ingredientai

  • juoda rupi duona: 220 gramų
  • sviestas: 75 gramų
  • želatinos lapeliai: 2 (= 1 arbatinis šaukštelis želatinos miltelių)
  • marinuota silkė: 200 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • susmulkintas laiškinis svogūnas: 3 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 300 mililitrų
  • kreminis sūris: 150 gramų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ištirpiname sviestą. Susmulkiname duoną iki trupinių. Supilame sviestą į duonos trupinius.

2. Tada trupinius suberiame į tortinę formą nuimamais kraštais (kaip minėjau naudojau 24 centimetrų skersmens) ir suspaudžiame pirštais, kad gautume vientisą torto pagrindą.

3. Laikome šaldytuve, kol gaminsime torto viršų.

4. Nuvarviname ir susmulkiname silkes.

5. Tada smulkiai supjaustome svogūną.

6. Sumaišome silkes, svogūną bei trečdalį laiškinių svogūnų.

7. Tada želatiną palaikome maždaug 5 minutes nedideliame kiekyje šalto vandens.

8. Sumaišome kartu grietinę bei kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildome puode ant mažos ugnies.

9. Ištirpiname želatiną ir nuimame nuo viryklės. Sumaišome su likusia mase.

10. Suberiame silkių, svogūno ir laiškinių svogūnų mišinį bei gerai išmaišome.

11. Po to paskleidžiame silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikome šaldytuve mažiausiai 3 valandas. Skanaujame!