Marinuotos silkės tortas

Kategorija: Žuvies patiekalai


Marinuotos silkės tortas

Paskelbė:
08 Spalio 2022
Mmm.. Silkė. Esu ragavusi įvairiausiais būdais paruoštos silkės. Tiek lietuviškų tiek švediškų silkės variantų. Man jos visos daugiau ar mažiau patinka. Aš kaip silkės mėgėja, niekaip nesuprantu savo brolio, kuris silkę valgo tik kartą per metus, faktas, kad per Kūčias, kaip tradicinė patiekalą. Na o man tikra puota yra švediškas vidurvasario stalas nukrautas silkute. Ir be abejonės puotai reikia torto. Būtinai torto. Aišku, kad silkių torto!!



Ingredientai



  • juodoji rupi duona: 220 gramų
  • sviestas: 75 gramai
  • želatinos lapeliai: 2 (arba 1 arbatinis šaukštelis želatinos miltelių)
  • marinuota silkė: 200 gramų
  • raudonas svogūnas: 1 vieneto
  • smulkintas laiškinis česnakas: 3 valgomųjų šaukštų
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinė: 300 mililitrų
  • kreminis sūris: 150 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausiai ištirpiname sviestą.
2. Virtuviniu kombainu susmulkiname duoną iki trupinių.
3. Tuomet supilame sviestą į trupinius ir vėl duodame darbo virtuviniam kombainui.
4. Trupinius suberiame į tortinę formą nuimamais kraštais (24 cm) ir suspaudžiame pirštais, kad gautumėme vientisą torto pagrindą. Laikome šaldytuve, kol gaminsime torto viršų.
5. Nuvarviname ir susmulkiname silkes.
6. Smulkiai supjaustome svogūną.
7. Sumaišome silkes, svogūną ir trečdalį laiškinių svogūnų.
8. Želatiną palaikome maždaug 5 minutes nedideliame kiekyje šalto vandens.
9. Sumaišome kartu grietinę ir kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildome puode ant mažos ugnies.
10. Tuomet ištirpiname želatiną ir nuimame nuo viryklės. Sumaišome su likusia mase.
11. Suberiame silkių, svogūno ir laiškinių česnakų mišinį ir gerai išmaišome.
12. Paskleidžiame silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikome šaldytuve bent 3 valandas.
13. Prieš patiekdami apibarstome likusiais laiškiniais česnakais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: