Marinuotos silkės tortas
Kategorija: Žuvies patiekalai
Mmm.. Silkė. Esu ragavusi įvairiausiais būdais paruoštos silkės. Tiek lietuviškų tiek švediškų silkės variantų. Man jos visos daugiau ar mažiau patinka. Aš kaip silkės mėgėja, niekaip nesuprantu savo brolio, kuris silkę valgo tik kartą per metus, faktas, kad per Kūčias, kaip tradicinė patiekalą. Na o man tikra puota yra švediškas vidurvasario stalas nukrautas silkute. Ir be abejonės puotai reikia torto. Būtinai torto. Aišku, kad silkių torto!!
1. Pirmiausiai ištirpiname sviestą.
2. Virtuviniu kombainu susmulkiname duoną iki trupinių.
3. Tuomet supilame sviestą į trupinius ir vėl duodame darbo virtuviniam kombainui.
4. Trupinius suberiame į tortinę formą nuimamais kraštais (24 cm) ir suspaudžiame pirštais, kad gautumėme vientisą torto pagrindą. Laikome šaldytuve, kol gaminsime torto viršų.
5. Nuvarviname ir susmulkiname silkes.
6. Smulkiai supjaustome svogūną.
7. Sumaišome silkes, svogūną ir trečdalį laiškinių svogūnų.
8. Želatiną palaikome maždaug 5 minutes nedideliame kiekyje šalto vandens.
9. Sumaišome kartu grietinę ir kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildome puode ant mažos ugnies.
10. Tuomet ištirpiname želatiną ir nuimame nuo viryklės. Sumaišome su likusia mase.
11. Suberiame silkių, svogūno ir laiškinių česnakų mišinį ir gerai išmaišome.
12. Paskleidžiame silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikome šaldytuve bent 3 valandas.
13. Prieš patiekdami apibarstome likusiais laiškiniais česnakais. Skanaus!
Ingredientai
- juodoji rupi duona: 220 gramų
- sviestas: 75 gramai
- želatinos lapeliai: 2 (arba 1 arbatinis šaukštelis želatinos miltelių)
- marinuota silkė: 200 gramų
- raudonas svogūnas: 1 vieneto
- smulkintas laiškinis česnakas: 3 valgomųjų šaukštų
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 300 mililitrų
- kreminis sūris: 150 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai ištirpiname sviestą.
2. Virtuviniu kombainu susmulkiname duoną iki trupinių.
3. Tuomet supilame sviestą į trupinius ir vėl duodame darbo virtuviniam kombainui.
4. Trupinius suberiame į tortinę formą nuimamais kraštais (24 cm) ir suspaudžiame pirštais, kad gautumėme vientisą torto pagrindą. Laikome šaldytuve, kol gaminsime torto viršų.
5. Nuvarviname ir susmulkiname silkes.
6. Smulkiai supjaustome svogūną.
7. Sumaišome silkes, svogūną ir trečdalį laiškinių svogūnų.
8. Želatiną palaikome maždaug 5 minutes nedideliame kiekyje šalto vandens.
9. Sumaišome kartu grietinę ir kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildome puode ant mažos ugnies.
10. Tuomet ištirpiname želatiną ir nuimame nuo viryklės. Sumaišome su likusia mase.
11. Suberiame silkių, svogūno ir laiškinių česnakų mišinį ir gerai išmaišome.
12. Paskleidžiame silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikome šaldytuve bent 3 valandas.
13. Prieš patiekdami apibarstome likusiais laiškiniais česnakais. Skanaus!
Raktažodžiai:
duona, sviestas, zelatina, silke, zuvis, svogunas, cesnakas, krapai, grietine, suris, kreminis suris
Beatos silkė su mangais
Silkė marinuota garstyčių ir medaus padaže
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Marinuota silkė su svogūnais, actu ir cinamonu
Silkių "sušiai"
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė garstyčių padaže
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Užkandis: silkės rutuliukai
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulegrąžomis
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Su bulvėmis kepta silkės filė
Salotos su silke ir keptais burokėliais
Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate
Grybų salotos su silke
Tešloje kepta silkė
Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėliais