Ridikėlių salotos su smidrais, agurkais ir feta sūriu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Ridikėlių salotos su smidrais, agurkais ir feta sūriu

Paskelbė:

Šios salotos yra šviežios ir lengvos, puikiai tinkančios pavasariui. Ridikėliai suteikia traškumo ir šiek tiek aštrumo, o smidrai ir agurkai prideda gaivumo. Feta sūris užbaigia patiekalą su sūriu ir kreminiu skoniu.


Nauda sveikatai:


  • Ridikėliai yra mažai kalorijų turintys, tačiau gausūs vitaminais ir mineralais, kaip vitaminas C, kuris stiprina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su oksidaciniu stresu.
  • Smidrai yra šaltinis skaidulų ir vitaminų, ypač vitaminų K, C ir folio rūgšties.
  • Agurkai turi daug vandens, kurie padeda palaikyti organizmo hidrataciją, taip pat yra mažai kalorijų.
  • Feta sūris suteikia baltymų ir kalcio, stiprinančio kaulus.


Ingredientai

  • salotų lapai: kelių
  • ridikėliai: 2-4
  • agurkai: 1
  • smidrai: 2
  • pipirnės / rukolos lapeliai: 1 saujelės
  • laiškinis česnakas: 1 saujelės
  • feta sūris: ~30 gramų
  • alyvuogių aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir agurką supjaustykite šiaudeliais, smidrus griežinėliais, o laiškinius česnakus pasmulkinkite.

2. Tada į lėkštes dėkite salotas, rukolą, pipirnę, supjaustytas daržoves, pabarstykite trupintu fetos sūriu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.

3. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook