Šiltos lašišos salotos su smidrais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Šiltos lašišos salotos su smidrais

Paskelbė:

Šios salotos su šiltu lašišos ir smidrų deriniu yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Lašiša kepama su citrina ir aliejumi, suteikiant subtilų skonį, o traškios bulvės, švieži ridikėliai ir smidrai prideda šviežumo ir tekstūros. Padažas su alyvuogių aliejumi ir garstyčiomis suteikia salotoms švelnų rūgštumą ir pikantišką skonį. Tai puikus lengvas ir sveikas patiekalas.


Nauda sveikatai:


Šios salotos yra puikus omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų šaltinis iš lašišos, kurie yra naudingi širdžiai ir smegenims. Smidrai ir ridikėliai praturtina patiekalą vitaminais ir mineralais, stiprinančiais imuninę sistemą ir gerinantys virškinimą. Bulvės suteikia energijos, o alyvuogių aliejus, naudojamas padaže, yra naudingas širdies sveikatai.


Ingredientai

Lašišai:
  • lašiša: 400 gramų
  • druska
  • pipirai
  • citrina: kelių griežinėlių
  • aliejus (pašlakstymui)
Salotoms:
  • sviestinė salota
  • ridikėliai: kelių
  • bulvės: 3-4 (nedidelių)
  • smidrai: ~400 gramų ryšulėlio
  • petražolės: kuokštelio
Užpilui:
  • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
  • garstyčios sveikais branduoliais: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 3 arbatinių šaukštelių
  • druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių lašisą pagardiname su druska bei pipirais, uždedame gabaliukais citrinos, taip pat lengvai pašlakstome aliejumi. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (laikas priklauso nuo lašišos storio), kol vidaus temperatūra pasieks maždaug 70 laipsnių.

2. Tuomet bulves nutriname kempinėle bei susmulkiname skiltelėmis, kepame aliejuje, kol taps traškios, bebaigiant kepti pabarstome druska. Smidrams nulaužiame sumedėjusius galus bei maždaug 60 sekundžių apverdame vandenyje. Nuvarviname vandenį. Salotas suplėšome, pasmulkiname ridikėlius ir petražoles.

3. Tada užpilui tarpusavyje sumaišome visus nurodytus ingredientus.

4. Lėkštėje dėliojame salotas, ridikėlius, petražoles, šiltus smidrus, bulves ir pasmulkintą lašišą, Apšlakstome pasiruoštu padažiuku. Skanaujame!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook