Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos

Paskelbė:

Šios cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos – tai puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti šviežiais, lengvais ir sveikais patiekalais. Sujungiant švelnias cukinijas, gaivius žirnelius ir kvapniąsias mėtų lapelius, salotos tampa ne tik skanios, bet ir labai maistingos. Mūsų šiame recepte naudojamas mocarelos sūris, kuris suteikia malonų kreminį skonį, o balzamiko padažas puikiai subalansuoja visus skonius, užbaigiant patiekalą su subtiliu rūgštumu.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?


  • Cukinijos – tai mažai kaloringa daržovė, kuri yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, turinti daug vandens ir skaidulų, padedančių gerinti virškinimą.

  • Žirneliai – puikus augalinių baltymų šaltinis, taip pat turintis svarbių vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas C, B grupės vitaminai ir folatai, kurie stiprina imunitetą ir palaiko nervų sistemos sveikatą.

  • Mėtų lapai – ne tik suteikia salotoms gaivumo, bet ir turi antimikrobinių ir virškinimą gerinančių savybių, kurios padeda raminti skrandį ir mažinti virškinimo sutrikimus.

  • Mocarelos sūris – gausus kalcio ir baltymų, kurie būtini sveikiems kaulams ir raumenims, bei sveikai širdies funkcijai.

  • Balzamiko padažas – dažnai naudojamas kaip sveika alternatyva riebiems padažams, nes jis turi mažai kalorijų ir suteikia salotoms gaivų, rūgštų skonį.


Ingredientai

  • žali žirneliai: 150 gramų
  • jaunos cukinijos: 200 gramų
  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • mėtų lapeliai: 1 pundelio
  • mocarelos sūris: 100 gramų
  • balzamiko padažas: 2 šaukštų
  • prieskoninės žolelės (džiovintas čiobrelis, raudonėlis)


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į prikaistuvį sudėkite žirnelius, įpilkite vandens, kad apsemtų ir pavirkite maždaug porą minučių.

2. Tuomet cukinijas supjaustykite griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite. Dėkite cukinijos griežinėlius ant griliaus grotelių ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių (galite kepti ir keptuvėje).

3. Po to į lėkštę sudėkite cukinijas, suberkite virtus žirnelius ir mėtų lapelius. Sūrį suplėšykite nedideliais gabaliukais ir išdėliokite ant salotų. Pašlakstykite balzamiko padažu. Patiekite ir skanaukite!