mišrainė - su kumpiu, pievagrybiais, kiaušiniais ir sūriu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


mišrainė - su kumpiu, pievagrybiais, kiaušiniais ir sūriu

Paskelbė:

Ši mišrainė su kumpiu, pievagrybiais, kiaušiniais ir sūriu – puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums. Kiekvienas sluoksnis praturtina šį patiekalą naujais skoniais, o graikiniai riešutai suteikia šiek tiek traškumo ir papildomos vertės. Sluoksniuojama ir užtepama mėgstamu majonezu, kuris subalansuoja visų ingredientų skonį. Ši mišrainė yra soti ir maistinga, todėl puikiai tiks kaip pagrindinis užkandis arba garnyras prie mėsos patiekalų.


Nauda sveikatai:


  • Kumpis teikia baltymus ir energiją, tačiau dėl rūkymo proceso reikėtų vartoti su saiku.
  • Kiaušiniai – puikus baltymų, vitaminų (A, D, B12) ir sveikųjų riebalų šaltinis, svarbus raumenų augimui ir sveikatai.
  • Pievagrybiai yra puikus mažo kaloringumo daržovės šaltinis, turintis daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų.
  • Bulvės suteikia organizmui energijos, o jų sudėtyje esantys vitaminai C ir B6 padeda stiprinti imunitetą.
  • Graikiniai riešutai yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų ir vitaminų E šaltinis, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą.
  • Tarkuotas sūris teikia kalcio ir baltymų, būtinių kaulams ir raumenims.


Ingredientai

  • rūkytas kumpis: 300 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • pievagrybiai: 100 gramų
  • tarkuotas sūris: 250 gramų
  • bulvės: 4
  • česnakas: 2 skiltelių
  • graikiniai riešutai: 100 gramų
  • majonezas: 150 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaušinius kietai išverdame.

2. Bulves išverdame su lupenomis.

3. Po to bulves atvėsiname bei nulupame.

4. Kumpį supjaustome mažais kubeliais, beriame į pasirinktą formą bei paspaudžiame.

5. Susmulkiname išvirtus ir nuluptus kiaušinius.

6. Tuomet ant viršaus tepame ploną sluoksnį mėgstamo majonezo, beriame susmulkintus kiaušinius, vėl tepame majonezo.

7. Grybus supjaustome griežinėliais, apkepiname, atvėsiname, sudedame ant kiaušinių sluoksnio ir dar kartelį aptepame majonezu.

8. Tada beriame sutarkuotą sūrį, aptepame majonezu.

9. Bulves sutarkuojame, sumaišome su susmulkintais česnakais bei sudedame ant mišrainės. Ir vėl užtepame majonezo.

10. Visus sluoksnius paspaudžiame, kad būtų vienodo storio. Sluoksniuoti galima, kaip tik norisi, o apvertus puodelį arba kitą pasirinktą indą, gautą "tortuką" apibarstome riešutais.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook