Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai / Daržovių patiekalų receptai


Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais

Paskelbė:

Šios salotos su keptu baklažanu, mocarela ir pomidorais yra puikus pasirinkimas kaip lengvas ir maistingas užkandis arba pietūs. Keptas baklažanas suteikia patiekalui švelnumo ir aromato, o mocarela ir pomidorai prideda šviežumo ir švelnaus skonio. Pesto padažas su alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu puikiai sujungia visus ingredientus, suteikdamas jiems gilų ir ryškų skonį.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?


  • Antioksidantai: Pomidorai turi daug antioksidantų, įskaitant likopeną, kuris gali padėti apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso ir sumažinti vėžio riziką.
  • Skaidulos ir vitaminai: Baklažanas yra geras skaidulų šaltinis, kuris prisideda prie virškinimo sistemos sveikatos ir padeda palaikyti normalų cholesterolio lygį.
  • Sveikieji riebalai: Alyvuogių aliejus ir pesto padažas suteikia sveikų mononesočiųjų riebalų, kurie naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai.
  • Baltymai: Mocarela praturtina šias salotas baltymais, kurie svarbūs raumenų ir audinių atstatymui.


Ingredientai

  • baklažanai: 1 mažo
  • pomidorai: 1-2
  • mocarela: pagal skonį
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • aliejus (kepimui)
  • šviežios petražolės arba kalendra
Padažui:
  • pesto padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • tyras alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • balzamiko actas: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia baklažaną supjaustykite riekutėmis, pabarstykite druska ir palikite pastovėti maždaug 15-20 minučių.

2. Po to nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite česnako skilteles ir pakepinkite.

4. Išimkite česnaką, dėkite baklažaną ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

5. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, gerai nuspauskite aliejaus perteklių.

6. Tuomet sumaišykite visus nurodytus padažo ingredientus tarpusavyje.

7. Lėkštėje dėliokite baklažanas-mocarella-pomidoras ir taip toliau. Apšlakstykite pasiruoštu padažu, pabarstome šviežiomis smulkintomis petražolėmis arba kalendra.

8. Patiekite ir skanaukite!