Troškinta vištiena grietinėlės padaže

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Troškinta vištiena grietinėlės padaže

Paskelbė:

Troškinta Vištiena Grietinėlės Padaže – Greitas ir Skonis Pilnas Patiekalas

Šis receptas sukuria švelnų, sultingą ir aromatingą patiekalą, kuris patiks net išrankiausiems gurmanams. Vištienos krūtinėlės yra puikus baltymų šaltinis, o grietinėlės padažas suteikia skoniui gilumo ir kreminės tekstūros. Tai paprastas ir greitas receptas, kuris tiks tiek kasdieniam vakarui, tiek ir ypatingoms progoms.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


  • Baltymai – Vištienos krūtinėlės yra lengvai virškinamas baltymų šaltinis, svarbus raumenų augimui ir regeneracijai.

  • Vitaminai – Vištiena taip pat yra puikus niacino (vitamino B3) šaltinis, kuris padeda palaikyti sveiką odą ir nervų sistemą.

  • Mineralai – Grietinėlėje esantys kalcis ir fosforas prisideda prie kaulų ir dantų stiprinimo, o česnakas turi priešuždegiminių savybių, kurios gali padėti stiprinti imuninę sistemą.


Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 2
  • miltai: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3-5 skiltelių
  • grietinėlė: 250 mililitrų
  • druska
  • pipirai
  • vištienos prieskoniai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais bei apibarsčiusios prieskoniais leidžiame šiek tiek pasimarinuoti.

2. Tuomet vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose bei greitai apkepame įkaitintame aliejuje keptuvėje. Sudedame susmulkintą česnaką bei pakepiname kelias minutes.

3. Tada supilame grietinėlę bei patroškiname dar maždaug 5-7 minutes. Jei atrodo, kad reikia, dar įberiame prieskonių.

4. Patiekiame ir skanaujame!