Prancūziškas vištienos filė kepsnys
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Prancūziškas vištienos filė kepsnys – sveikas ir skanus pasirinkimas
Prancūziškas vištienos filė kepsnys su baltojo vyno padažu ir sviestu yra puikus patiekalas, kuris ne tik malonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks organizmui vertingų maistinių medžiagų. Vištiena, kaip pagrindinis ingredientas, yra puikus baltymų šaltinis, kuris yra būtinas organizmui augimui, raumenų atstatymui ir sveikai imuninei sistemai. Šis receptas naudingas tiek sveikai mitybai, tiek kaip energiją suteikiantis patiekalas po sunkios dienos.
Nauda sveikatai:
Baltymai ir raumenų vystymasis: Vištienos krūtinėlė yra puikus liesos mėsos šaltinis, turintis mažai riebalų, tačiau daug baltymų, kurie būtini raumenų augimui ir atstatymui.
Vitaminai ir mineralai: Vištiena yra turtinga B grupės vitaminais, ypač B6, kuris padeda palaikyti nervų sistemą ir reguliuoti medžiagų apykaitą. Taip pat šis patiekalas aprūpins jus seleniu, kuris yra stiprus antioksidantas, padedantis kovoti su uždegimais ir ląstelių pažeidimais.
Citrinų sultys: Citrinose gausu vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina odos būklę ir skatina geležies įsisavinimą iš kitų produktų.
Baltojo vyno ir sviesto nauda: Nors vynas ir sviestas suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, jie taip pat gali turėti naudingų savybių, jei vartojami saikingai. Vynas yra natūralus antioksidantas, o sviestas – geras vitamino A šaltinis, svarbus regėjimui ir odos sveikatai.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės filė: 1
- kiaušinių: 1 (didelio)
- miltų: 1 stiklinės
- druskos
- juodųjų pipirų
- vištienos sultinio: 0,5 stiklinės
- baltojo vyno: 0,5 stiklinės
- citrinos sulčių: 3 valgomųjų šaukštų
- aliejaus (kepimui)
- sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
- petražolių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos filė supjaustykite plonais kepsneliais bei pabarstykite druska ir pipirais.
2. Kiaušinį išplakite šakute, miltus suberkite į gilią lėkštę bei pabarstykite druska ir pipirais.
3. Tada apvoliokite kepsniukus miltuose, perteklių nukratykite, dėkite į kiaušinių plakinį bei tuomet į įkaitintą aliejų.
4. Kepkite po maždaug 4 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol dailiai paruduos).
5. Išimkite kepsnius į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje ruoškite padažą.
6. Iš anksto pasiruoškite sultinį, į jį supilkite vyną bei citrinos sultis. Beje, vyno naudoti nėra privaloma - tokiu atveju reikės daugiau sultinio (aš šį kartą taip ir dariau). Taigi viską supilkite į keptuvę, vos tik išėmusios vištieną. Įdėkite gabalėlį sviesto bei leiskite padažui šiek tiek paburbuliuoti ir nagaruoti.
7. Kai sviestas ištirps bei padažas šiek tiek sutirštės, dėkite vištienos kepsnius atgal į keptuvę bei dar minutėlę kitą patroškinkite. Pabarstykite kapotomis petražolėmis bei patiekite. Skanaukite!
Panašūs receptai











