Kiaušinių, poro ir tuno mišrainė su majonezu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Kiaušinių, poro ir tuno mišrainė su majonezu

Paskelbė:

Ši mišrainė su kiaušiniais, porais ir tunu – lengvas, sotus ir skanus užkandis, kurį paruošti užtrunka vos kelias minutes. Tunas suteikia šiam patiekalui baltymų, o porai prideda gaivumo. Kiaušiniai ir majonezas sukuria puikiai subalansuotą skonį, todėl ši mišrainė puikiai tinka tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.


Nauda sveikatai:


  • Tunas yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis, teikiantis naudos širdžiai ir smegenims.
  • Kiaušiniai – puikus vitaminų (B12, D) ir baltymų šaltinis, kurie padeda auginti raumenis ir stiprinti imunitetą.
  • Porai yra turtingi vitaminais A, C ir K, o taip pat folio rūgštimi, kuri yra svarbi kraujotakos ir nervų sistemos sveikatai.
  • Krapai – papildomas prieskonis, turintis antioksidacinių savybių, kurie padeda stiprinti organizmo atsparumą ligoms.
  • Majonezas suteikia kremiškumo ir skonio, tačiau gali būti vartojamas su saiku, norint subalansuoti kaloringumą.


Ingredientai

  • konservuotas tunas: 150 gramų
  • kiaušiniai: 4 (virti)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • porai: 1
  • smulkinti krapai: 1 šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių tuną sugnaibome šakutės pagalba iki nedidelių gabalėlių.

2. Kiaušinius susmulkiname nedideliais gabaliukais bei sudedame į dubenį su tunu.

3. Tuomet porą supjaustome pusžiedžiais. Dedame į dubenį.

4. Suberiame susmulkintus krapus, beriame druską ir pipirus bei dedame mėgstamą majonezą. Gerai išmaišome.

5. Galiausiai valgome su mėgiama duona arba trapučiais. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook