Skani silkė su džiovintais grybais (baravykais)
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Silkė su džiovintais baravykais – tai patiekalas, kuris sujungia sūrų silkės skonį ir turtingą, žemišką grybų aromatą. Džiovinti baravykai suteikia šiam patiekalui ypatingą, gilų skonį, o svogūnai ir kvapieji prieskoniai papildomai išryškina kiekvieną komponentą. Tai puikus pasirinkimas tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas, kuris puikiai tinka šventinėms ir kasdienėms vakarienėms.
Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?
Silkė yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, reikalingų širdies ir kraujagyslių sistemai, šaltinis. Džiovinti baravykai yra labai maistingi – juose gausu baltymų, vitaminų D ir B grupės vitaminų, kurie svarbūs nervų sistemos sveikatai ir imunitetui. Be to, grybai turi mažai kalorijų ir yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti gerą virškinimo veiklą. Svogūnai, alyvuogių aliejus ir prieskoniai papildomai prisideda prie šio patiekalo sveikatingumo, stiprindami imunitetą ir aprūpindami organizmą antioksidantais.
Ingredientai
- silkės: 1 (dvi puselės)
- džiovinti grybai (baravykai): 5
- svogūnai: 1
- kvapieji pipirai: 4 grūdelių
- lauro lapai: 1
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus grybus (baravykus) pamerkiame kelioms valandoms į šaltą vandenį.
2. Jeigu grybus džiovinotės ne patys, tai išmirkusius juos dar nuplauname po šaltu vandeniu ir itin kruopščiai nuplauname kepurėles. Visa tai darome tam, kad nebūtų prilipusių žemių.
3. Atsargiai nupilame vandenį kuriame mirko grybai į nedidelį puodą.
4. Sudedame grybus ir verdame ant nedidelės kaitros maždaug 50 minučių.
5. Išvirtus grybus pravėsiname ir sumalame.
6. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepame. Taip pat iškart sudedame kvepiančiųjų pipirų grūdelius ir lauro lapą. Jeigu savo virtuvėje neturite kvepiančių pipirų, tai vietoje jų galima naudoti maltų pipirų mišinį, tik juos beriame pačioje kepimo pabaigoje.
7. Kai jau svogūnai tampa skaidrūs, sudedame maltus grybus ir dar pakepame.
8. Įpilame šiek tiek skysčio kuriame virė grybai ir dar troškiname neuždengtoje keptuvėje, kol skystis išgaruos.
9. Atvėsusį garnyrą uždedame ant pjaustytos ir į serviravimo indą sudėtos silkės.
10. Šiame patiekale druskos dėti visai nereikia, nes pačioje silkėje jos šiek tiek jau bus. Žinoma, jeigu Jūsų turime silkė pasitaikė labai sūri, tai pamerkiame ją valandai į pieną.
11. Jeigu tą patį garnyrą norite naudoti ne tik silkei ruošti, tuomet šiek tiek jį pabarstome druska.
12. Dar viena puiki gudrybė atkeliavusi iš Italijos virtuvės: jeigu turite visai nedaug baravykų - sumaišome juos, jau kepdami, su šviežiais pievagrybiais. Skanaus!
Panašūs receptai











