Svieste kepti baravykai

Kategorija: Grybų patiekalų receptai


Svieste kepti baravykai

Paskelbė:

Svieste kepti baravykai yra itin paprastas, bet nuostabiai skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kaip garnyras, tiek kaip lengvas užkandis. Šiame recepte baravykai apkepti su sviestu, druska ir pipirais, todėl išryškėja jų natūralus skonis. Petražolės prideda šviežumo ir žolelių skonio, o viskas kartu sukuria harmoniją, kuri džiugina gomurį. Tiesiog patiekiama ir mėgaujamasi – tai tiek paprasta, tiek nepaprastai skanu.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Baravykai – tai ne tik skanus, bet ir labai maistingas pasirinkimas. Jie turi mažai kalorijų ir yra puikus baltymų, vitaminų, bei mineralų šaltinis. Baravykai yra žinomi dėl savo vitamino D kiekio, kuris svarbus kaulų sveikatai ir imunitetui stiprinti. Be to, šiuose grybuose yra ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti nervų sistemos funkcijas. Į svieste keptus baravykus pridėjus šiek tiek petražolių, gausite papildomų antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir pagerina virškinimą.


Ingredientai

  • Baravykai
  • Sviestas
  • Druska
  • Pipirai
  • Petražolės


Recepto paruošimas

1. Viskas šiame recepte ganėtinai paprasta ir lengva. Iš pradžių grybus nuplauti, supjaustyti (galvas perpus, arba tik įpjaukite, kotus - riekelėmis). Apiberti pagal savo skonį druska ir pipirais.

2. Po to kepti uždengtoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus. Apibarstyti petražolėmis. Patiekite ir skanaukite!