Avokado padažas su graikišku jogurtu ir česnaku

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Avokado padažas su graikišku jogurtu ir česnaku

Paskelbė:

Šis avokado padažas su graikišku jogurtu ir česnaku yra puikus priedas prie įvairių patiekalų – nuo salotų iki mėsos, žuvies ar net kaip padažas su traškiais užkandžiais. Avokadai suteikia padažui kreminę tekstūrą, o jogurtas – švelnumą ir šiek tiek rūgštumo. Česnakas ir kalendra (arba petražolės) prideda gaivumo ir aromato, o laimo sultys suteikia šiek tiek šviežumo. Lengvai paruošiamas, šis padažas taps tikru skonių sprogimu!


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Avokadai – puikus sveikų riebalų, vitaminų (ypač vitamino E ir K) bei skaidulų šaltinis. Jie padeda palaikyti širdies sveikatą, gerina virškinimą ir stiprina odą.
  • Graikiškas jogurtas – naudingas probiotikų šaltinis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imuninę sistemą. Taip pat turi baltymų, kurie padeda raumenų atsistatymui.
  • Česnakas – žinomas dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, česnakas taip pat prisideda prie širdies sveikatos ir kraujotakos gerinimo.
  • Kalendra – turi daug vitaminų ir mineralų, puikiai tinka virškinimo gerinimui ir detoksikacijai.


Ingredientai

  • avokadai: 0,5 nedidelio
  • graikiškas jogurtas: 100-150 gramų
  • česnakas: 1 mažos skiltelės
  • kalendra arba petražolės: 1 saujos
  • druska
  • pipirai
  • laimo sultys: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Visus nurodytus ingredientus dedame į smulkintuvą arba blenderį ir sumalame iki vientisos konsistencijos. Štai ir viskas, padažas pagamintas. Naudojame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook