Kreminis krapų padažas prie mėsos arba lašišos
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Kreminis krapų padažas prie mėsos arba lašišos
Šis kreminis krapų padažas yra puikus pasirinkimas kaip priedas prie mėsos patiekalų, ypač lašišos. Jis suteikia ryškų ir gaivų skonį, o kremiška tekstūra puikiai papildo tiek kepimą, tiek virimą. Majonezas suteikia padažui kreminę konsistenciją, o krapai ir česnakas prideda šviežumo ir aromato. Jalapeno, jei naudojamas, suteikia šiek tiek aštrumo, tačiau tai galima pritaikyti pagal savo skonį.
Nauda sveikatai:
- Krapai: stiprina imunitetą, priešuždegiminės savybės, gerina virškinimą.
- Česnakas: antibakterinis, gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą.
- Jalapeno pipirai: padeda gerinti medžiagų apykaitą, turi priešuždegiminių savybių.
- Obuolių actas ir citrinos sultys: rūgštumas, gerina virškinimą, detoksikuoja organizmą.
- Kietasis sūris: baltymai ir kalcis, naudingi kaulams ir raumenims.
Ingredientai
- majonezas: 120 gramų
- svogūnai: 0,5 nedidelio (arba 1 šalotinio svogūno)
- krapai: pundelio (~20 gramų)
- kietasis sūris: 30 gramų (smulkiai tarkuotas)
- jalapelnai: 1 (naudoju šviežią, bet puikiai tinka ir konservuotas; galima visai nedėti)
- česnakas: 2 skiltelių (arba pagal skonį)
- obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į elektrinio trintuvo indą dedame majonezą, jalapeną (prieš tai išimame sėklas), česnako skilteles, svogūną, pilame actą, citrinų sultis ir sutriname iki vientisos masės.
2. Tada į indą su paruošta mase beriame smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, dedame krapus, beriame druską ir dar kartą sutriname iki vientisos masės.
3. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai











