Kreminis krapų padažas prie mėsos arba lašišos

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai


Kreminis krapų padažas prie mėsos arba lašišos

Paskelbė:

Kreminis krapų padažas prie mėsos arba lašišos


Šis kreminis krapų padažas yra puikus pasirinkimas kaip priedas prie mėsos patiekalų, ypač lašišos. Jis suteikia ryškų ir gaivų skonį, o kremiška tekstūra puikiai papildo tiek kepimą, tiek virimą. Majonezas suteikia padažui kreminę konsistenciją, o krapai ir česnakas prideda šviežumo ir aromato. Jalapeno, jei naudojamas, suteikia šiek tiek aštrumo, tačiau tai galima pritaikyti pagal savo skonį.


Nauda sveikatai:


  • Krapai: stiprina imunitetą, priešuždegiminės savybės, gerina virškinimą.
  • Česnakas: antibakterinis, gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą.
  • Jalapeno pipirai: padeda gerinti medžiagų apykaitą, turi priešuždegiminių savybių.
  • Obuolių actas ir citrinos sultys: rūgštumas, gerina virškinimą, detoksikuoja organizmą.
  • Kietasis sūris: baltymai ir kalcis, naudingi kaulams ir raumenims.


Ingredientai

  • majonezas: 120 gramų
  • svogūnai: 0,5 nedidelio (arba 1 šalotinio svogūno)
  • krapai: pundelio (~20 gramų)
  • kietasis sūris: 30 gramų (smulkiai tarkuotas)
  • jalapelnai: 1 (naudoju šviežią, bet puikiai tinka ir konservuotas; galima visai nedėti)
  • česnakas: 2 skiltelių (arba pagal skonį)
  • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į elektrinio trintuvo indą dedame majonezą, jalapeną (prieš tai išimame sėklas), česnako skilteles, svogūną, pilame actą, citrinų sultis ir sutriname iki vientisos masės.

2. Tada į indą su paruošta mase beriame smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, dedame krapus, beriame druską ir dar kartą sutriname iki vientisos masės.

3. Patiekiame ir skanaujame!