Pica su rūkyta lašiša, pomidorais ir sūriu
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ši pica su rūkyta lašiša, pomidorais ir fermentiniu sūriu yra puikus pasirinkimas, jei norite sukurti lengvą ir skanų patiekalą su šiek tiek kitokiu posūkiu. Rūkyta lašiša suteikia delikatesnį skonį, o pomidorų padažas su česnaku ir svogūnais puikiai papildo visus ingredientus. Su šviežiais marinuotais agurkais ir fermentiniu sūriu šis patiekalas tampa dar išraiškingesnis ir skanesnis.
Nauda sveikatai:
Rūkyta lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie palaiko širdies sveikatą. Pomidorai ir česnakai turi daug vitamino C ir antioksidantų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Fermentinis sūris suteikia baltymų ir kalcio, naudingų kaulams. Be to, šis patiekalas taip pat yra geras šaltinis vitamino D ir B grupės vitaminų.
Ingredientai
Padui:
- vanduo: 120 mililitrų
- sausos mielės: 5 gramų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- itališkos žolelės
- miltai: 2-2,5 stiklinės
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Pomidorų aptepui (padui):
- pomidorai: 2-3
- česnakas: 3 skiltelių
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- druska
- pipirai
- itališkos žolelės
Ingredientai picai:
- rūkyta lašiša: 150 gramų (geriausiai tinka jau pjaustyta gabalėliais, skirta salotoms)
- marinuoti agurkai: 1
- fermentinis sūris: 70-100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pado gaminimas: Vandenį truputį pašildykite, suberkite cukrų, druską, mieles, išmaišykite bei palikite, kad mielės suputotų.
2. Tada berkite žoleles, po truputį berkite miltus bei maišykite, kol galėsime minkyti.
3. Į minkomą tešlą supilkite aliejų, gerai išminkykite bei palikite pakilti šiltoje vietoje, kol ruošite aptepą.
4. Pomidorų aptepas: Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite gabaliukais, sutrinkite (aš trinu bulvių grūstuve).
5. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite svogūną, dėkite pomidorus bei maišydami kepkite, kol išgaruos dalis skysčio bei pomidorų masė ims tirštėti.
6. Sudėkite česnakus, berkite druskos, pipirų, prieskonių bei dar kelias minutes pakepinkite. Nukelkite nuo ugnies.
7. Surinkimas: Iškočiokite tešlą. Aptepkite pomidorų tyre.
8. Barstykite dalį fermentinio sūrio, dėkite lašišą bei smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstykite likusį sūrį.
9. Kepkite maždaug 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje (laiką žiūrime pagal savo orkaitę). Skanaujame!
10. Patarimas: Taip pat galite, jeigu mėgstate uždėti svogūnų, jie čia puikiai tiks.