Gravy padažas

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai


Gravy padažas

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kepimo riebalai arba sviestas: 2 valg.š.
  • Miltai: 2 valg.š.
  • Sultinys: 2 stikl.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Žolelės (džiovintos arba šviežios): rozmarinai, čiobreliai ir kt. (nebūtina)



Recepto paruošimas

1. Keptuvėje pakaitinti nuo mėsos kepimo likusius riebalus arba išlydyti sviestą.

2. Į riebalus įmaišyti miltus. Maišyti šluotele kol miltai sugers riebalus ir šiek tiek pakaitinti, kad neliktų miltų skonio.

3. Nuolat maišant, pamažu supilti sultinį. Maišyti kol neliks miltų gumulėlių ir padažas pasidarys vientisas. Pagardinti druska ir pipirais. Jeigu norisi, berti papildomai žolelių.

4. Kai padažas bus tirštas, nuimti nuo kaitros. Jeigu padažas gavosi per tirštas, įpilti dar šiek tiek sultinio ir kaitinant ant žemos kaitros vis maišyti.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook