Gravy padažas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Kepimo riebalai arba sviestas: 2 valg.š.
- Miltai: 2 valg.š.
- Sultinys: 2 stikl.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Žolelės (džiovintos arba šviežios): rozmarinai, čiobreliai ir kt. (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Keptuvėje pakaitinti nuo mėsos kepimo likusius riebalus arba išlydyti sviestą.
2. Į riebalus įmaišyti miltus. Maišyti šluotele kol miltai sugers riebalus ir šiek tiek pakaitinti, kad neliktų miltų skonio.
3. Nuolat maišant, pamažu supilti sultinį. Maišyti kol neliks miltų gumulėlių ir padažas pasidarys vientisas. Pagardinti druska ir pipirais. Jeigu norisi, berti papildomai žolelių.
4. Kai padažas bus tirštas, nuimti nuo kaitros. Jeigu padažas gavosi per tirštas, įpilti dar šiek tiek sultinio ir kaitinant ant žemos kaitros vis maišyti.
Panašūs receptai

Skaniausias baltas padažas prie žuvies

Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų

Olandiškas padažas

Olandiškas padažas

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

Skanus cepelinų padažas su spirgučiais

Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik

Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas

Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas

Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams