Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tai bene pats paprasčiausias iš visų klasikinis baltas padažas, ruoštas su grietine. Receptas itin lengvas ir daugeliui gali būti žinomas, bet užsukę svečiai, draugai ir pažįstami manęs labai dažnai, kai paragauja, klausia jo recepto, tad nusprendžiau pasidalinti su Jumis visais, kad tarp daugybės receptų būtų ir jis. Šitaip jis neužsimirš ir ateities kartoms.
1. Pirmiausia sviestą ištirpiname nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2. Tada į sviestą sudedame miltus ir maišydami juos pakepiname ant nedidelės kaitros, kol gražiai pagelsta bei paskleidžia malonų aromatą.
3. Tuomet pamažu supilame sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudosite, ar turite po ranka). Pilame lėtai, niekur neskubėdami, vis maišydami, kad nesušoktų į gumuliukus.
4. Pakaitiname kelias minutes ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštėja.
5. Po to nuimame nuo kaitros ir įmaišome grietinę. Pagardiname druska ir pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo visai nebeviriname, nes grietinę gali sutraukti.
6. Paruoštą padažą užpilame ant norimų mėsos patiekalų, pvz. kotletų. Patiekiame ir skanaujame!
7. Patarimas: Jei norisi gauti raudoną padažą, kartu su grietine įdedame maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo.
8. Patarimas: Jei niekur neskubate ir norisi išgauti dar aromatingesnį padažą, prieš dėdami miltus. svieste iš pradžių apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir/arba keletą susmulkintų česnako skiltelių.
9. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite šviežių žalumynų, pvz., krapų, petražolių, baziliko arba kitų, juos gan smulkiai sukapojame ir į padažą įdedame pačioje ruošimo pabaigoje.
Ingredientai
- sultinys: 1 stiklinės (250 mililitrų; galima pakeisti vandeniu arba pienu)
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 1 kupino valgomojo šaukšto
- druska: pagal skonį
- pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištirpiname nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2. Tada į sviestą sudedame miltus ir maišydami juos pakepiname ant nedidelės kaitros, kol gražiai pagelsta bei paskleidžia malonų aromatą.
3. Tuomet pamažu supilame sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudosite, ar turite po ranka). Pilame lėtai, niekur neskubėdami, vis maišydami, kad nesušoktų į gumuliukus.
4. Pakaitiname kelias minutes ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštėja.
5. Po to nuimame nuo kaitros ir įmaišome grietinę. Pagardiname druska ir pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo visai nebeviriname, nes grietinę gali sutraukti.
6. Paruoštą padažą užpilame ant norimų mėsos patiekalų, pvz. kotletų. Patiekiame ir skanaujame!
7. Patarimas: Jei norisi gauti raudoną padažą, kartu su grietine įdedame maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo.
8. Patarimas: Jei niekur neskubate ir norisi išgauti dar aromatingesnį padažą, prieš dėdami miltus. svieste iš pradžių apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir/arba keletą susmulkintų česnako skiltelių.
9. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite šviežių žalumynų, pvz., krapų, petražolių, baziliko arba kitų, juos gan smulkiai sukapojame ir į padažą įdedame pačioje ruošimo pabaigoje.
Baltas padažas kotletams
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
Olandiškas padažas
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
Ravioli padažas iš sviesto
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
Vištienos karbonadas su sūrio padažu
Trapus obuolių pyragas su karamele
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Pica su faršu
Karšto vyno receptas
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Skanus padažas balandėliams