Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

Paskelbė:
08 Rugsėjo 2022
Tai bene pats paprasčiausias iš visų klasikinis baltas padažas, ruoštas su grietine. Receptas itin lengvas ir daugeliui gali būti žinomas, bet užsukę svečiai, draugai ir pažįstami manęs labai dažnai, kai paragauja, klausia jo recepto, tad nusprendžiau pasidalinti su Jumis visais, kad tarp daugybės receptų būtų ir jis. Šitaip jis neužsimirš ir ateities kartoms. 


Ingredientai



  • sultinys: 1 stiklinės (250 mililitrų; galima pakeisti vandeniu arba pienu)
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • grietinė: 1 kupino valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: žiupsnelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sviestą ištirpiname nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2. Tada į sviestą sudedame miltus ir maišydami juos pakepiname ant nedidelės kaitros, kol gražiai pagelsta bei paskleidžia malonų aromatą.
3. Tuomet pamažu supilame sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudosite, ar turite po ranka). Pilame lėtai, niekur neskubėdami, vis maišydami, kad nesušoktų į gumuliukus.
4. Pakaitiname kelias minutes ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštėja.
5. Po to nuimame nuo kaitros ir įmaišome grietinę. Pagardiname druska ir pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo visai nebeviriname, nes grietinę gali sutraukti.
6. Paruoštą padažą užpilame ant norimų mėsos patiekalų, pvz. kotletų. Patiekiame ir skanaujame!
7. Patarimas: Jei norisi gauti raudoną padažą, kartu su grietine įdedame maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo.
8. Patarimas: Jei niekur neskubate ir norisi išgauti dar aromatingesnį padažą, prieš dėdami miltus. svieste iš pradžių apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir/arba keletą susmulkintų česnako skiltelių.
9. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite šviežių žalumynų, pvz., krapų, petražolių, baziliko arba kitų, juos gan smulkiai sukapojame ir į padažą įdedame pačioje ruošimo pabaigoje.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: