Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik

Kategorija: Užkandžių receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Karamelizuoti svogūnai sumuštiniams ir ne tik

Paskelbė:

Ingredientai

  • Svogūnai: 6-7 vnt. (dideli)
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
  • Druska: žiupsnis
Sumuštiniams:
  • Sumuštinių duona
  • humusas
  • pasirinktinai: kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų, šviežių žolelių


Recepto paruošimas

1. Nulupti svogūnus, perpjauti per puse ir supjaustyti pusžiedžiais.

2. Į šaltą keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus ir dėti keptuvę ant kaitros.

3. Ant svogūnų berti maždaug žiupsnį druskos ir išmaišyti.

4. Svogūnus kepti uždengus dangčiu ir kas kelias minutes pamaišyti.

5. Praėjus 20-30 min. arba kai svogūnai pradės darytis permatomi – kepti be dangčio ir taip pat kas 3-5 min pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti – įpilti labai nedaug vandens.

6. Po dar 20-30 min. svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis – tada maišyti dažnai, kad neprikeptų – kas 0,5-1 min., o kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti.

7. Svogūnai bus paruošti, kai visi bus tamsiai rudos spalvos. Visas karamelizavimas bendrai užtrunka maždaug apie valandą kepimo.

8. Sumuštiniams paruošti: šviesią duoną ištepti humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook