Olandiškas padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Šis mano gamintas padažas yra tarpinis variantas tarp įprasto-klasikinio olandiško padažo ir prancūziško padažo veliute.
Pats padažas gaunasi labai gardus, neriebus ir šilkinio skonio. Itin tinka prie žuvies, žiedinių kopūstų ar šparagų.
1. Pirmiausia į puodą supilame šaltą sultinį (šiltame sultinyje miltai sušoks į gabaliukus ir gerai neišsimaišys), suberiame miltus. Gerai išmaišome , kad neliktų sausų miltų.
2. Puodą statome ant ugnies ir pradedame kaitinti, nuolat maišome.
3. Skystis privalo užvirti ir kaitiname kol sutirštės.
4. Puodą nukeliame nuo ugnies.
5. Kiaušinių trynius šakute lengvai išmaišome.
6. Viena ranka pilame plona srovele trynius, o kita ranka maišome.
7. Geriausiai maišome plakimo šluotele.
8. Sudedame šaltą sviestą.
9. Įmaišome sviestą į masę.
10. Įberiame žiupsnelį cukraus, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis, vynu arba actu.
11. Patiekiame su kuo tik norisi, aš pasirinkau žiedinius kopūstus!
12. Patarimas: Sultiniui gali panaudoti nuovirą, kuriame virė daržovės.
Pats padažas gaunasi labai gardus, neriebus ir šilkinio skonio. Itin tinka prie žuvies, žiedinių kopūstų ar šparagų.
Ingredientai
- šaltas sultinys: 250 mililitrų (mėsos arba daržovių)
- kvietiniai miltai: 20 gramų
- kiaušinių tryniai: 2-3
- šaltas sviestas: 50 gramų (supjaustytas gabaliukais)
- cukrus: žiupsnelio
- druska
- balti arba juodieji malti pipirai
- citrinos sultys (arba baltas vynas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą supilame šaltą sultinį (šiltame sultinyje miltai sušoks į gabaliukus ir gerai neišsimaišys), suberiame miltus. Gerai išmaišome , kad neliktų sausų miltų.
2. Puodą statome ant ugnies ir pradedame kaitinti, nuolat maišome.
3. Skystis privalo užvirti ir kaitiname kol sutirštės.
4. Puodą nukeliame nuo ugnies.
5. Kiaušinių trynius šakute lengvai išmaišome.
6. Viena ranka pilame plona srovele trynius, o kita ranka maišome.
7. Geriausiai maišome plakimo šluotele.
8. Sudedame šaltą sviestą.
9. Įmaišome sviestą į masę.
10. Įberiame žiupsnelį cukraus, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis, vynu arba actu.
11. Patiekiame su kuo tik norisi, aš pasirinkau žiedinius kopūstus!
12. Patarimas: Sultiniui gali panaudoti nuovirą, kuriame virė daržovės.
Raktažodžiai:
padazas, sultinys, miltai, kiausiniu tryniai, sviestas, cukrus, druska, pipirai, citrinos sultys
Olandiškas padažas
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
Virti smidrai (šparagai) su olandišku padažu
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Tarteletė su vaisiais
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Baltas padažas kotletams
Ispaniškos spurgos Churros
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Kreminė vištiena su grybais
Varškės apkepas
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių