Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Turiu jums pasakyti, kad prie kokybiško, gerai iškepto jautienos didkepsnio, steiko, t-bone kepsnio ar antrekoto labai tinka aromatingas padažas iš mėsos sulčių ir raudono vyno. Pati tuo įsitikinau ir dabar noriu Jus įtikinti, nes šis derinys fantastiškas.
1. Pirmiausia keptuvę, kurioje jau kepė mūsų kepsniai ir yra likę dašio šakelės ir česnako skiltelės, supilame vyną ir leidžiame maždaug 2 minutes ant mažesnės nei vidutinė kaitros nugaruoti, medine mentele nuo keptuvės dugno nugramdydami mėsos likučius.
2. Tuomet supilame pasirinktą sultinį ir sojų padažą, išmaišome, užviriname ir kaitiname dar apie 2-3 minutes, nedidindami kaitros, kol skysčio sumažėja maždaug trečdaliu.
3. Tada supilame mėsos sultis, susikaupusias po besiilsinčiu didkepsniu.
4. Keptuvę nuimame nuo kaitros, iš padažo ištraukiame dašio šakeles, česnakus ir per kelis kartus įmaišome medų ir sviestą.
5. Padažą perkošiame ir patiekiame su "pailsėjusiu" didkepsniu, antrekotu ar steiku. Skanaujame!
Ingredientai
- Keptuvėje jau reikėtų turite:
- prikepusių mėsos gabaliukų (nuo antrekoto, steiko ar kepsnio kepimo)
- mėsos sulčių: šlakelio
- stambiai sugrūstų česnako skiltelių: 2-3
- dašio: kelių šakelių
- Taip pat prireiks:
- raudonas pusiau saldus vynas: 90 mililitrų (rekomenduočiau gruzinišką, kiek salstelėjusį)
- nesūrus jautienos sultinys: 3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir nesūrų vištienos sultinį arba tiesiog vandenį)
- sojų padažas su mažiau druskos: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu naudojate įprastą sojų padažą, pirmiau, įpilame pusę šaukštelio, paragaujame, ir tik jeigu trūksta sūrumo, supilame likusią pusę)
- sviestas: 25 gramų
- medus: 0,5 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvę, kurioje jau kepė mūsų kepsniai ir yra likę dašio šakelės ir česnako skiltelės, supilame vyną ir leidžiame maždaug 2 minutes ant mažesnės nei vidutinė kaitros nugaruoti, medine mentele nuo keptuvės dugno nugramdydami mėsos likučius.
2. Tuomet supilame pasirinktą sultinį ir sojų padažą, išmaišome, užviriname ir kaitiname dar apie 2-3 minutes, nedidindami kaitros, kol skysčio sumažėja maždaug trečdaliu.
3. Tada supilame mėsos sultis, susikaupusias po besiilsinčiu didkepsniu.
4. Keptuvę nuimame nuo kaitros, iš padažo ištraukiame dašio šakeles, česnakus ir per kelis kartus įmaišome medų ir sviestą.
5. Padažą perkošiame ir patiekiame su "pailsėjusiu" didkepsniu, antrekotu ar steiku. Skanaujame!
Raktažodžiai:
mesa, mesos sultys, padazas, vynas, raudonasis vynas, cesnakas, dasis, sultinys, jautienos sultinys, sviestas, medus, sojos padazas
Makaronai su Bolonese padažu
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Tartar padažas
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Ramenas sriuba (Ramen) su jautiena ir kvietiniais makaronais
Vištienos kepsniai su sūriu
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Jautienos troškinys su morkomis
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje
Ryžių vermišeliai su faršu ir moliūgais
Garnyras prie keptų šonkauliukų