Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio

Paskelbė:
19 Rugpjūčio 2022
Turiu jums pasakyti, kad prie kokybiško, gerai iškepto jautienos didkepsnio, steiko, t-bone kepsnio ar antrekoto labai tinka aromatingas padažas iš mėsos sulčių ir raudono vyno. Pati tuo įsitikinau ir dabar noriu Jus įtikinti, nes šis derinys fantastiškas. 


Ingredientai



  • Keptuvėje jau reikėtų turite: 
    • prikepusių mėsos gabaliukų (nuo antrekoto, steiko ar kepsnio kepimo)
    • mėsos sulčių: šlakelio
    • stambiai sugrūstų česnako skiltelių: 2-3
    • dašio: kelių šakelių
  • Taip pat prireiks:
    • raudonas pusiau saldus vynas: 90 mililitrų (rekomenduočiau gruzinišką, kiek salstelėjusį)
    • nesūrus jautienos sultinys: 3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir nesūrų vištienos sultinį arba tiesiog vandenį)
    • sojų padažas su mažiau druskos: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu naudojate įprastą sojų padažą, pirmiau, įpilame pusę šaukštelio, paragaujame, ir tik jeigu trūksta sūrumo, supilame likusią pusę)
    • sviestas: 25 gramų
    • medus: 0,5 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia keptuvę, kurioje jau kepė mūsų kepsniai ir yra likę dašio šakelės ir česnako skiltelės, supilame vyną ir leidžiame maždaug 2 minutes ant mažesnės nei vidutinė kaitros nugaruoti, medine mentele nuo keptuvės dugno nugramdydami mėsos likučius.
2. Tuomet supilame pasirinktą sultinį ir sojų padažą, išmaišome, užviriname ir kaitiname dar apie 2-3 minutes, nedidindami kaitros, kol skysčio sumažėja maždaug trečdaliu.
3. Tada supilame mėsos sultis, susikaupusias po besiilsinčiu didkepsniu.
4. Keptuvę nuimame nuo kaitros, iš padažo ištraukiame dašio šakeles, česnakus ir per kelis kartus įmaišome medų ir sviestą.
5. Padažą perkošiame ir patiekiame su "pailsėjusiu" didkepsniu, antrekotu ar steiku. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: