Olandiškas padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Pats padažas gaunasi labai gardus, neriebus ir šilkinio skonio. Itin tinka prie žuvies, žiedinių kopūstų ar šparagų.
1. Pirmiausia į puodą supilame šaltą sultinį (šiltame sultinyje miltai sušoks į gabaliukus ir gerai neišsimaišys), suberiame miltus. Gerai išmaišome , kad neliktų sausų miltų.
2. Puodą statome ant ugnies ir pradedame kaitinti, nuolat maišome.
3. Skystis privalo užvirti ir kaitiname kol sutirštės.
4. Puodą nukeliame nuo ugnies.
5. Kiaušinių trynius šakute lengvai išmaišome.
6. Viena ranka pilame plona srovele trynius, o kita ranka maišome.
7. Geriausiai maišome plakimo šluotele.
8. Sudedame šaltą sviestą.
9. Įmaišome sviestą į masę.
10. Įberiame žiupsnelį cukraus, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis, vynu arba actu.
11. Patiekiame su kuo tik norisi, aš pasirinkau žiedinius kopūstus!
12. Patarimas: Sultiniui gali panaudoti nuovirą, kuriame virė daržovės.
Ingredientai
- šaltas sultinys: 250 mililitrų (mėsos arba daržovių)
- kvietiniai miltai: 20 gramų
- kiaušinių tryniai: 2-3
- šaltas sviestas: 50 gramų (supjaustytas gabaliukais)
- cukrus: žiupsnelio
- druska
- balti arba juodieji malti pipirai
- citrinos sultys (arba baltas vynas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą supilame šaltą sultinį (šiltame sultinyje miltai sušoks į gabaliukus ir gerai neišsimaišys), suberiame miltus. Gerai išmaišome , kad neliktų sausų miltų.
2. Puodą statome ant ugnies ir pradedame kaitinti, nuolat maišome.
3. Skystis privalo užvirti ir kaitiname kol sutirštės.
4. Puodą nukeliame nuo ugnies.
5. Kiaušinių trynius šakute lengvai išmaišome.
6. Viena ranka pilame plona srovele trynius, o kita ranka maišome.
7. Geriausiai maišome plakimo šluotele.
8. Sudedame šaltą sviestą.
9. Įmaišome sviestą į masę.
10. Įberiame žiupsnelį cukraus, pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis, vynu arba actu.
11. Patiekiame su kuo tik norisi, aš pasirinkau žiedinius kopūstus!
12. Patarimas: Sultiniui gali panaudoti nuovirą, kuriame virė daržovės.
Raktažodžiai:
padazas, olandiskas padazas, sultinys, miltai, kiausiniai, tryniai, kiausiniu tryniai, sviestas, cukrus, pipirai
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Migdolų pyragas su uogiene
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Kreminė vištiena su grybais
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Varškės apkepas
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Tortas „Plombyras“
Keto varškės apkepas
Ispaniškos spurgos Churros
Ravioli padažas iš sviesto
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS