Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Pievagrybiai: 250 g
- Kietasis sūris: 1/4 stikl. (tarkuotas)
- Grietinėlė: 1 stikl.
- Kreminis sūris: 2 valg. š.
- Česnakai: 3 skiltelės
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Petražolės: 1/4 arb. š.
- Sviestas: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pievagrybius, jeigu dideli, supjaustyti ketvirčiais. Mažesnius perpjauti per pusę.
2. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti pjaustytus pievagrybius.
3. Apkepti kol šiek tiek paruduos ir tuomet sudėti į keptuvę kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti kapotas petražoles, prieskonius ir tarkuotą sūrį.
4. Viską kaitinti vis pamaišant, kol ingredientai susimaišys ir padažas sutirštės.
Panašūs receptai

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas

Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

Pievagrybių paštetas Kūčioms

Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas

Pievagrybių paštetas Kūčioms

Česnakinis padažas be majonezo

Česnakinis kebabų padažas

Avokado užtepėlė su kiaušiniais ir kumpeliu

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

Gravy padažas

Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu