Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Kategorija: Makaronai, pica / Padažai, užpilai, pagardai
Tokį sūrio padažą galite derinti su skirtingais patiekalais - salotomis, bulvių koše ir kitais, bet man asmeniškai jis labiausiai tinka makaronams. Rekomenduoju pamėginti, nes šį padažą paruošti itin lengvai. Jo skonis tikrai puikus.
1. Pirmiausia supjaustome sūrį.
2. Tada į nedidelį puodą supilame 150 mililitrų pieno, kuris turi būti gerai pašildytas, bet svarbiausia, kad jis neužvirtų.
3. Tuomet pašildę pieną iki reikiamos temperatūros, į keptuvę, ant šilto pieno, sudedame pjaustytą minkštą sūrį.
4. Gautą masę nuolatos maišome ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol sūris pradeda tirpti.
5. Kai jau sūris išsilydo, puodą nukeliame nuo kaitros, nepaliaudami maišyti.
6. Dėl tokio nuolatinio maišymo pieno-sūrio masė turėtų gautis tiršta ir vienoda.
7. Įberiame druskos, pipirų ir paprikos pagal savo skonį. Papriką, jeigu norisi, galima pakeisti kariu.
8. Po to užpilame pasiruoštą padažą ant mėgstamo makaronų patiekalo.
9. Norint, kad patiekalas būtų kuo gardesnis, idealiausia padažą užpilti tik prieš pat patiekiant - šitaip padažas visiškai išlaiko skonį, būna kvapnus bei skanus.
10. Toks sūrio padažas tikrai Jūsų pamiltus patiekalus padarys įdomesnius bei skanesnius!
Ingredientai
- pienas: 150 mililitrų
- minkštas sūris: 200 gramų
- malta raudonoji paprika
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome sūrį.
2. Tada į nedidelį puodą supilame 150 mililitrų pieno, kuris turi būti gerai pašildytas, bet svarbiausia, kad jis neužvirtų.
3. Tuomet pašildę pieną iki reikiamos temperatūros, į keptuvę, ant šilto pieno, sudedame pjaustytą minkštą sūrį.
4. Gautą masę nuolatos maišome ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol sūris pradeda tirpti.
5. Kai jau sūris išsilydo, puodą nukeliame nuo kaitros, nepaliaudami maišyti.
6. Dėl tokio nuolatinio maišymo pieno-sūrio masė turėtų gautis tiršta ir vienoda.
7. Įberiame druskos, pipirų ir paprikos pagal savo skonį. Papriką, jeigu norisi, galima pakeisti kariu.
8. Po to užpilame pasiruoštą padažą ant mėgstamo makaronų patiekalo.
9. Norint, kad patiekalas būtų kuo gardesnis, idealiausia padažą užpilti tik prieš pat patiekiant - šitaip padažas visiškai išlaiko skonį, būna kvapnus bei skanus.
10. Toks sūrio padažas tikrai Jūsų pamiltus patiekalus padarys įdomesnius bei skanesnius!
Raktažodžiai:
padazas, surio padazas, suris, makaronai, makaronu padazas, paprika, raudonoji paprika
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
Sūrio skrebučiai
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Spageti troškinys su vištiena
Makaronai su krevetėmis ir padažu
ispaniškas desertas
Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu
Skystas sūrio padažas prie keptos duonos
SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU
Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys
Skaniausias faršo užkandis
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže