Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Toks baltas padažas idealiai tinka prie žuvies: menkės ar lašišos. Aš pati labai dažnai keptuvėje iškeptą žuvį patiekiu su basmati ryžiais ir daržovėmis, pvz., virtais brokoliais, o šis skaniausias žuvies padažas kuo idealiausiai papildo patiekalą.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 2 padažo porcijos, bet jeigu esate dideli padažų mėgėjai ir jo "kabinate šaukštais", tai padažiuko užteks tik vienam žmogui. :)
1. Iš pradžių puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą. Nuimkite nuo kaitros, įberkite miltų bei viską gerai išmaišykite šluotele.
2. Tuomet puodelį vėl dėkite ant ugnies, įpilkite šlakelį pieno bei šluotele viską gerai maišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Įpilkite dar šlakelį pieno bei maišydamos kaitinkite, kol pienas beveik užvirs, bet užvirti nereikia.
4. Įdėkite druskos, raudonėlių, muskato riešuto ir išmaišykite.
5. Po to nuimkite puodą nuo kaitros bei leiskite pastovėti, pabrinkti.
6. Pieno kiekis priklausys nuo kaitros ir kaitinimo laiko. Jeigu padažas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno. Aš pati visada ruošiu maždaug geriamojo jogurto tirštumo padažą. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 2 padažo porcijos, bet jeigu esate dideli padažų mėgėjai ir jo "kabinate šaukštais", tai padažiuko užteks tik vienam žmogui. :)
Ingredientai
- sviestas: 24 gramų
- miltai: 19 gramų
- pienas
- druska, itališkų žolelių mišinys / raudonėlis, maltas muskato riešutas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą. Nuimkite nuo kaitros, įberkite miltų bei viską gerai išmaišykite šluotele.
2. Tuomet puodelį vėl dėkite ant ugnies, įpilkite šlakelį pieno bei šluotele viską gerai maišykite, kad neliktų gumuliukų.
3. Įpilkite dar šlakelį pieno bei maišydamos kaitinkite, kol pienas beveik užvirs, bet užvirti nereikia.
4. Įdėkite druskos, raudonėlių, muskato riešuto ir išmaišykite.
5. Po to nuimkite puodą nuo kaitros bei leiskite pastovėti, pabrinkti.
6. Pieno kiekis priklausys nuo kaitros ir kaitinimo laiko. Jeigu padažas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno. Aš pati visada ruošiu maždaug geriamojo jogurto tirštumo padažą. Skanaus!
Raktažodžiai:
sviestas, miltai, pienas, padazas, druska, raudonelis, zoleles, zoleliu misinys, muskato riesutai
Olandiškas padažas
Baltas padažas kotletams
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Lydeka su padažu
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Risotto (ryžių rizotas)
Žuvies maltinukai su daržovėmis
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
ŽUVIES SUKTINUKAI
Žuvies piršteliai orkaitėje
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
Makaronai "Dor blu" sūrio padaže
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Žuvies kotletai be kiaušinio
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Saldainiai Rafaelo