Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare
Kategorija: Užkandžių receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Duona: 0,5 kepalo
- Česnakai: 4 skiltelės
- Majonezas: 4 valg. š. (100 g)
- Rūkytas lydytas sūris: 200 g
- Pipirai: pagal skonį
- Aliejus; duonai kepti
- Virintas vanduo: 4 valg. š. (galima naudoti grietinėlę)
Recepto paruošimas
1. Duonos riekeles supjaustyti norimo dydžio juostelėmis.
2. Juosteles kepti gerai įkaitintame aliejuje kol duona taps gražiai apskrudusi (aliejaus keptuvėje turėtų būti tiek, kad apsemtų apie pusę riekelės).
3. Iškepusias duonos juosteles išdėlioti ant popieriniu rankšluoščiu ištiestos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių.
4. Vėliau visą duoną įtrinti česnaku.
5. Padažui į dubenėlį sudėti tarkuotą rūkytą lydytą sūrį. Tokį sūrį tikrai pavyksta sutarkuoti paprasta tarka, tik gali prireikti kiek daugiau kantrybės.
6. Šalia prie sūrio sudėti majonezą ir viską pagardinti druska.
7. Įpilti kelis šaukštus vandens ir kaitinti ant vidutinės kaitros nuolat maišant kol padažas taps vientisas ir tąsus. Jeigu norisi skystesnio padažo - galima įmaišyti papildomo vandens.
8. Duoną išdėlioti lėkštėje, padažą supilti į indelį ir patiekti šalia duonos. Žinoma, galima padažą supilti ant duonos ir viską gerai išmaišyti. Kuo padažas tirštesnis, tuo greičiau pradės kietėti, tad jį galima vėl pakainti, kad taptų tąsesnis.
Panašūs receptai











