Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Kartais aš vis negaliu atsistebėti - kaip paprasta yra savo virtuvėje pasigaminti tai, kas atrodė įmanoma tik nusipirkti to parduotuvėje! Eilinis ir labai geras to pavyzdys - tepamas lydytas sūrelis. Jis gaunasi puikaus. Jį galima gardinti įvairiausiais prieskoniais. Parduotuvėje net nebežiūriu į tą pusę.
1. Šitaip atrodo mano varškė, kol jos nepaveikė soda.
2. Varškę sudedame į puodą iš užbarstome sodos.
3. Svarbu gerai permaišome, ištriname varškę, kad neliktų jokių gumuliukų. Jeigu lieka gumuliukai - nieko baisaus nenutiko, tiesiog jie gali neištirpti ir valgysite lydytą sūrelį jausdami varškės gabaliukus.
4. Patarimas: Su soda reikia atsargiai ir geriau jau kiek mažiau, nei per daug.
5. Varškę su soda paliekame pastovėti kokį 20 minučių. Per tą laiką, ją dar kelis kartus permaišome.
6. Po to įpilame šiek tiek jogurto. Jeigu norisi, vietoje jogurto naudokite grietinę, skonis labai panašus.
7. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname, kol viskas galutinai pavirs į tikrą lydytą sūrelį.
8. Sudedame norimus prieskonius, tepame ant duonos ar batono (galima paskrudinti) ir skanaujame!
Ingredientai
- varškė: ~250 gramų
- soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
- natūralus jogurtas: trupučio (tinka ir grietinė)
- mėgstami prieskoniai (naudoju druską bei bazilikus)
Recepto paruošimas
1. Šitaip atrodo mano varškė, kol jos nepaveikė soda.
2. Varškę sudedame į puodą iš užbarstome sodos.
3. Svarbu gerai permaišome, ištriname varškę, kad neliktų jokių gumuliukų. Jeigu lieka gumuliukai - nieko baisaus nenutiko, tiesiog jie gali neištirpti ir valgysite lydytą sūrelį jausdami varškės gabaliukus.
4. Patarimas: Su soda reikia atsargiai ir geriau jau kiek mažiau, nei per daug.
5. Varškę su soda paliekame pastovėti kokį 20 minučių. Per tą laiką, ją dar kelis kartus permaišome.
6. Po to įpilame šiek tiek jogurto. Jeigu norisi, vietoje jogurto naudokite grietinę, skonis labai panašus.
7. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname, kol viskas galutinai pavirs į tikrą lydytą sūrelį.
8. Sudedame norimus prieskonius, tepame ant duonos ar batono (galima paskrudinti) ir skanaujame!
Raktažodžiai:
surelis, lydytas surelis, tepamas surelis, naminis surelis, naminis tepamas surelis, naminis lydytas surelis, soda, varske, jogurtas
Varškės apkepas
Keto varškės apkepas
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Greiti blynai
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI
Salotos su grūdėta varške
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Sriuba su porais ir lašiša
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Morkų ir silkės užtepėlė
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
VARŠKĖS - BULVIŲ KUKULAIČIAI
Amerikietiški blynai
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Morkų ir varškės apkepas
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE