Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)

Paskelbė:
21 Vasario 2022
Kartais aš vis negaliu atsistebėti - kaip paprasta yra savo virtuvėje pasigaminti tai, kas atrodė įmanoma tik nusipirkti to parduotuvėje! Eilinis ir labai geras to pavyzdys - tepamas lydytas sūrelis. Jis gaunasi puikaus. Jį galima gardinti įvairiausiais prieskoniais. Parduotuvėje net nebežiūriu į tą pusę.



Ingredientai



  • varškė: ~250 gramų
  • soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
  • natūralus jogurtas: trupučio (tinka ir grietinė)
  • mėgstami prieskoniai (naudoju druską bei bazilikus)


Recepto paruošimas



1. Šitaip atrodo mano varškė, kol jos nepaveikė soda.
2. Varškę sudedame į puodą iš užbarstome sodos.
3. Svarbu gerai permaišome, ištriname varškę, kad neliktų jokių gumuliukų. Jeigu lieka gumuliukai - nieko baisaus nenutiko, tiesiog jie gali neištirpti ir valgysite lydytą sūrelį jausdami varškės gabaliukus.
4. Patarimas: Su soda reikia atsargiai ir geriau jau kiek mažiau, nei per daug.
5. Varškę su soda paliekame pastovėti kokį 20 minučių. Per tą laiką, ją dar kelis kartus permaišome.
6. Po to įpilame šiek tiek jogurto. Jeigu norisi, vietoje jogurto naudokite grietinę, skonis labai panašus.
7. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname, kol viskas galutinai pavirs į tikrą lydytą sūrelį.
8. Sudedame norimus prieskonius, tepame ant duonos ar batono (galima paskrudinti) ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: