Tobulasis švediškas varškės apkepas
Kategorija: Varškės patiekalai
Toks švediškas apkepas yra nuostabus dėl vieno dalyko - jis yra be proto paprastas, bet tuo pačiu, labai gardus. Virtuvėje užtruksite vos apie +/- 10 minučių, o visą kitą darbą atliks orkaitė. Šis varškės apkepas labai tinka vėlyviems savaitgalio pusryčiams, taip pat tobulai tinka kaip desertas, tobulai tinka net ir vakarienei. Pamėginkit!
1. Iš pradžių cukrų bei kiaušinius lengvai išplakame šluotele.
2. Tuomet suberiame maltus migdolus, supilame grietinėlę ir išmaišome.
3. Tada sutarkuojame karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašiname kelis lašus ekstrakto. Arba jeigu neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
4. Po to suberiame varškę ir gerai viską išmaišome. Tešla gaunasi skysta.
5. Kepimo indą arba kepimo indelius (čia jau kaip labiau norisi) ištepame sviestu.
6. Supilame tešlą.
7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Apskrudęs paviršius tik pridės skonio.
8. Švedai įprastai tokį varškės apkepą valgo su plakta grietinėle bei braškių uogiene. Bet idealiai tiks ir lietuviškas variantas - grietinė su mėgstama uogiene. Skanaus!
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 50 gramų
- malti migdolai: 60 gramų (įprasti susimalu migdolų drožles)
- 35% riebumo grietinėlė: 300 mililitrų
- kartieji migdolai: 3 (arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba, jei neturit - visai nedėkit)
- 9% riebumo biri varškė: 400
- sviestas (formos ištepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių cukrų bei kiaušinius lengvai išplakame šluotele.
2. Tuomet suberiame maltus migdolus, supilame grietinėlę ir išmaišome.
3. Tada sutarkuojame karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašiname kelis lašus ekstrakto. Arba jeigu neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
4. Po to suberiame varškę ir gerai viską išmaišome. Tešla gaunasi skysta.
5. Kepimo indą arba kepimo indelius (čia jau kaip labiau norisi) ištepame sviestu.
6. Supilame tešlą.
7. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Apskrudęs paviršius tik pridės skonio.
8. Švedai įprastai tokį varškės apkepą valgo su plakta grietinėle bei braškių uogiene. Bet idealiai tiks ir lietuviškas variantas - grietinė su mėgstama uogiene. Skanaus!
Raktažodžiai:
kiausiniai, cukrus, migdolai, grietinele, varske, sviestas, apkepas, varskes apkepas, svediskas varskes apkepas, kartieji migdolai
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Keto varškės apkepas
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Morkų ir varškės apkepas
Lengvas kaip oras varškės apkepas be miltų ir be manų
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Varškės apkepas
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Varškės ir obuolių apkepas
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
Varškės apkepas su daržovėmis
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Cukinijų apkepas su varške ir lašiša
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
Purus varškės apkepas
Cukinijų ir varškės apkepas