Karamelinis varškės tinginys

Kategorija: Varškės patiekalai


Karamelinis varškės tinginys

Paskelbė:
05 Liepos 2022
Labai paprastai paruošiamas ir be galo gardus tinginys. Jei norisi paruošti dar įdomiau, į jį taip pat tinka įmaišyti susmulkintų migdolų arba lazdyno riešutų. Bet man pačiai toks tinginys labai gardus ir tiesiog savaime, be jokių papildomų priedų. Išmėginę tikrai nesigailėsite, aš Jums tai pažadu. :)


Ingredientai



  • varškė: 400 gramų (naudoju Vilkyškių 9% riebumo, kur pardavinėjama plastikiniuose indeliuose po 500 gramų)
  • sausainiai: 360 gramų (naudojau 2 pakelius "Gaidelio" klasikinių)
  • karamelizuotas kondensuotas pienas "Rududu": 200 gramų
  • sviestas: 200 gramų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sausainius sulaužome į smulkius gabaliukus.
2. Tada varškę, išlydytą sviestą ir Rududu sudedame į dubenį ir elektriniu trintuvu viską sutriname iki vientisos masės.
3. Į varškės masę suberiame sausainių gabaliukus ir gerai išmaišome.
4. Masę krečiame į maistine plėvele išklotą kekso formą arba tupperware žiedą, šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų tarpų ir dedame į šaldytuvą visai nakčiai.
5. Prieš patiekdami galite aplieti tirpintu juoduoju šokoladu arba pašildytu Rududu (kad lengviau būtų galima apipilti - sumaišykite su trupučiu pieno). Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: