Morkų ir varškės apkepas

Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai


Morkų ir varškės apkepas

Paskelbė:
12 Vasario 2022
Aš esu visiškai tikra, kad tokio varškės apkepo su morkomis dar nesate gaminę ir ragavę. Jis gaunasi minkštas, labai skanus ir tikrai neatsivalgomas.




Ingredientai



  • varškė: 400 gramų
  • morkos: 100 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 75 gramų (+ šiek tiek indo patepimui)
  • cukrus: 3 šaukštų
  • manų kruopos: 4 šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas




1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi ir sudedame per sietelį pertrintą varškę.
2. Tada supilame ištirpintą sviestą, dedame burokinės tarkos pagalba sutarkuotas morkas, taip pat suberiame vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.
3. Kepimo indą ištepame sviestu.
4. Tuomet sudedame varškės masę ir išlyginame paviršių.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (jeigu kepsite atskiruose indeliuose, tai kepimo laikas atitinkamai sutrumpės). Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: