Įdaryti riestainiai su varške
Kategorija: Varškės patiekalai
Tikriausiai visi yra ragavę riestainių, jie idealiai tinka kaip paprastas užkandis prie kavos ar arbatos puodelio. Bet mums taip įprastus užkandžius lengvai galima paversti puošnesniu bei sotesniu užkandžiu. Juos galima pagardinti faršu ar grybais. Tačiau šį kartą aš juos gardinau varške - saldesniam variantui. Jeigu norisi ant šio varianto taip pat galima uždėti riešutų ir/ar razinų. Prie tokių labai tinka uogienė, jei norisi dar saldžiau. :)
1. Pirmiausia dideliame dubenyje supilame riestainius ir užpilame pienu, tam kad jie šiek tiek suminkštėtų. Kadangi pieno nenaudojame taip jau daug reikia vis apversti riestainius, kad sušlaptų visi ir iš visų pusių. Žinoma galite pilti ir daugiau pieno, bet švaistyti tiesiog neapsimoka.:)
2. Tada kitame inde kiaušinį sutriname su cukrumi.
3. Įdedame varškę ir cinamoną. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
4. Išmirkytus riestainius sudedame ant kepimo formos ir į kiekvieną įdedame po šaukštą varškės mišinio.
5. Patarimas: Kad mažiau priliptų galite naudoti kepimo popierių arba ištepti aliejumi.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
7. Iškepusios turi būti švelniai parudavusios. Skanaujame!
Ingredientai
- traškūs riestainiukai (barankos): 200 gramų
- varškė: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- pienas: 1 stiklinės
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje supilame riestainius ir užpilame pienu, tam kad jie šiek tiek suminkštėtų. Kadangi pieno nenaudojame taip jau daug reikia vis apversti riestainius, kad sušlaptų visi ir iš visų pusių. Žinoma galite pilti ir daugiau pieno, bet švaistyti tiesiog neapsimoka.:)
2. Tada kitame inde kiaušinį sutriname su cukrumi.
3. Įdedame varškę ir cinamoną. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
4. Išmirkytus riestainius sudedame ant kepimo formos ir į kiekvieną įdedame po šaukštą varškės mišinio.
5. Patarimas: Kad mažiau priliptų galite naudoti kepimo popierių arba ištepti aliejumi.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
7. Iškepusios turi būti švelniai parudavusios. Skanaujame!
Raktažodžiai:
riestainiai, varske, kiausiniai, pienas, cukrus, cinamonas, desertas, riestainiai su varske
Mini picos iš riestainių
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
Šniceliai su balta duona ir padažu
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Receptas: varškės žagarėliai
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Purūs varškėčiai su bananais
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)