Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki

Paskelbė:
09 Kovo 2022
Tzatziki – tai graikiškas jogurto ir agurkų padažas, kuris puikiai tinka su kepta mėsa, daržovių, bulvių patiekalais ar tiesiog kaip užkandėlė su šviežiomis daržovėmis. Šis padažas patiekiamas šaltas, kreminės konsistencijos, kad tokią išgautume, jogurtas turi būti tirštas.
Labai svarbus žingsnis – nuspausti skystį nuo agurkų, kad jogurtas netaptų praskiestas, nes tai paveiks ir skonį, ir tekstūrą. To išvengti padės druska, ką ir kaip reikia daryti, aprašiau recepte.



Ingredientai



  • agurkai: 3 nedidelių
  • česnakas: 2 skiltelių
  • natūralus jogurtas: 300 mililitrų
  • druska
  • pipirai
  • smulkinti švieži krapai: saujelės
  • baltojo vyno actas: 1-2 valgomųjų šaukštų



Recepto paruošimas



1. Pirmiausiai nuplautus agurkus stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų vanduo.
2. Tada nuspauskite ir nupilkite visą skystį.
3. Susmulkinkite žoleles ir česnaką. Galite česnako dėti mažiau, o paskui jo kiekį reguliuoti pagal skonį.
4. Žoleles ir česnaką dėkite ant agurkų.
5. Pilkite jogurtą, actą ir viską išmaišykite.
6. Ragaukite, jei trūksta, pridėkite druskos, pipirų, acto ar česnako. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: