Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tzatziki – tai graikiškas jogurto ir agurkų padažas, kuris puikiai tinka su kepta mėsa, daržovių, bulvių patiekalais ar tiesiog kaip užkandėlė su šviežiomis daržovėmis. Šis padažas patiekiamas šaltas, kreminės konsistencijos, kad tokią išgautume, jogurtas turi būti tirštas.
Labai svarbus žingsnis – nuspausti skystį nuo agurkų, kad jogurtas netaptų praskiestas, nes tai paveiks ir skonį, ir tekstūrą. To išvengti padės druska, ką ir kaip reikia daryti, aprašiau recepte.
1. Pirmiausiai nuplautus agurkus stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų vanduo.
2. Tada nuspauskite ir nupilkite visą skystį.
3. Susmulkinkite žoleles ir česnaką. Galite česnako dėti mažiau, o paskui jo kiekį reguliuoti pagal skonį.
4. Žoleles ir česnaką dėkite ant agurkų.
5. Pilkite jogurtą, actą ir viską išmaišykite.
6. Ragaukite, jei trūksta, pridėkite druskos, pipirų, acto ar česnako. Skanaus!
Labai svarbus žingsnis – nuspausti skystį nuo agurkų, kad jogurtas netaptų praskiestas, nes tai paveiks ir skonį, ir tekstūrą. To išvengti padės druska, ką ir kaip reikia daryti, aprašiau recepte.
Ingredientai
- agurkai: 3 nedidelių
- česnakas: 2 skiltelių
- natūralus jogurtas: 300 mililitrų
- druska
- pipirai
- smulkinti švieži krapai: saujelės
- baltojo vyno actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai nuplautus agurkus stambiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų vanduo.
2. Tada nuspauskite ir nupilkite visą skystį.
3. Susmulkinkite žoleles ir česnaką. Galite česnako dėti mažiau, o paskui jo kiekį reguliuoti pagal skonį.
4. Žoleles ir česnaką dėkite ant agurkų.
5. Pilkite jogurtą, actą ir viską išmaišykite.
6. Ragaukite, jei trūksta, pridėkite druskos, pipirų, acto ar česnako. Skanaus!
Raktažodžiai:
padazas, graikiskas padazas, agurkai, cesnakas, jogurtas, naturalus jogurtas, druska, krapai, balto vyno actas, actas
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Vištienos kebabas
Jogurto ir agurkų padažas
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Krapų padažas žuviai
LENGVAS PICOS PADAŽAS
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
ČESNAKINIS PADAŽAS SALOTOMS IR NE TIK
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
Bemielės tešlos pica
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Vištienos lazdelės su padažu
Sluoksniuotos salotos su lašiša
AŠTRUS PADAŽAS "ANTIGRIPINAS"